Martins Dukurs – četrkārtējais pasaules čempions skeletonā

© AFP 2023 / EXPA / JOHANN GRODER / APAЗолотой медалист Мартинс Дукурс на чемпионате мира по скелетону в австрийском Иглсе
Золотой медалист Мартинс Дукурс на чемпионате мира по скелетону в австрийском Иглсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sudraba medaļas pasaules čempionātā Austrijā izcīnīja Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas un Dienvidkorejas pārstāvis Juns Sunbins.

RĪGA, 19.feb – Sputnik. Latvijas skeletonists Martins Dukurs izcīnījis uzvaru Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā Austrijas trasē Īglsā. Tas ir jau ceturtais slavenā sportista sasniegums.

Pēc četriem braucieniem Dukura rezultāts bija 3 minūtes 28,84 sekundes. No viņa par 1,13 sekundēm atpalika divi sportisti: Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) un Juns Sunbins (Dienvidkoreja).

Dukurs ir kļuvis par pirmo četrkārtējo pasaules čempionu skeletonā vēsturē. Līdz šim trīs zelta medaļas ir izdevies izcīnīt tikai pašam latvietim, kā arī šveicietim  Gregoram Štēlim. Pasaules čempiona titulu Tretjakovs izcīnīja 2013. gadā un divas reizes saņēma bronzas medaļu. Līdz šim Soču olimpiskajam čempionam Īglsas trasē izdevies izcīnīt sudrabu komandas sacensībās.

Saudzē kāju, Sandi!

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis salauzis kāju un nevarēs vadīt komandu četrinieku sacensībās, ziņo Latvijas Bobsleja federācija. Sacensības notiks sestdien un svētdien Īglsā. Sportistiem tiek sniegta iespēja demonstrēt savu prasmi četros braucienos.
Ceturtdien Prūsis salauzis labās kājas potīti.

"Finišā paslīdēju un nokritu. Guļu slimnīcā, Insbrukā pēc operācijas. Lūzumi ir vairāki, tāpēc kājā ievietoja stieni," — pastāstīja Prūsis.

Galvenā trenera pienākumus turpinās pildīt viņa palīgi Olafs Kļaviņš un Jānis Ozols.

Ziņu lente
0