"Rīdzinieka kartes" īpašnieki saņems ievērojamas priekšrocības

© Foto : riga.lvКарта рижанина
Карта рижанина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīdzinieka kartes" īpašnieku vajadzībām tiks ieviesta stundas biļete, "slīdošā grafika" braukšanas karte, piešķirtas atlaides automašīnu stāvvietas izmantošanai un citas priekšrocības.

RĪGA, 18. feb — Sputnik. "Rīdzinieka kartes" īpašnieku vajadzībām tiks ieviestas stundas biļetes, biļete par 0,60 eiro brīvdienās, atlaide automašīnas stāvvietai 20% apmērā B, C un D zonās, kā arī "slīdošā grafika" braukšanas biļete. Par to Rīga mērs Nils Ušakovs informē galvaspilsētas iedzīvotājus savā Facebook profilā.
Rīgas dome ir sagatavojusi jaunus piedāvājumus "Rīgas kartes" īpašniekiem. Tos dome izskatīs 1. marta sēdē. Domājams, jaunie noteikumi, stāsies spēkā 1. jūlijā.

Stundas biļete

Galvenais jaunievedums – stundas biļete. Tā ļauj maksāt nevis par braucienu, bet gan par laiku – šis piedāvājums pašlaik ieviests daudzās Eiropas pilsētās.

No 1. jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašnieki varēs par 1,15 eiro iegādāties biļeti nevis vienam braucienam, kā pašlaik, bet gan 1 stundai.

Tas nozīmē, ka par 1,15 eiro būs iespējams pārsēsties pēc nepieciešamības. Stundas biļete būs spēkā līdz galastacijai. Tas ir, pēdējo pārsēšanos iespējams veikt, piemēram, 55. minūtē un braukt līdz maršruta galapunktam.

Jāpiebilst, ka biļete būs jāreģistrē katras pārsēšanās laikā.

Jaunā sistēma attieksies uz visiem produktiem, kas rīdziniekiem pašlaik pieejami ar atlaidēm. Piemēram, biļete par 0,60 eiro strādājošajiem pensionāriem. No 1. jūlija viņi varēs par 0,60 eiro nopirkt stundas biļeti. Saglabāsies arī apjoma atlaides, piemēram, 20 stundas biļešu iegādei.

Stundas biļete brīvdienās un svētku dienās – par puscenu

Brīvdienās un oficiālajās svētku dienās stundas biļete "Rīgas kartes" īpašniekiem izmaksās 0,60 eiro, tātad to būs iespējams iegādāties ar atlaidi gandrīz 50% apmērā.

"Slīdošā grafika" braukšanas karte

No 1. jūlija "Rīgas kartes" īpašnieki varēs par 15 eiro iegādāties īpašu biļeti tiem, kas strādā pēc slīdošā grafika vai vienkārši izmanto sabiedrisko transportu neregulāri.
Ar šo biļeti iespējams 5 dienas izmantot sabiedrisko transportu 15 diennakšu laikā.

Citiem vārdiem sakot, pirmdien iegādājoties biļeti par 15 eiro, pasažieris to var pirmo reizi reģistrēt, piemēram, otrdien, pl. 11:45 un bez ierobežojumiem izmantot sabiedrisko transportu līdz trešdienai, pl. 11:45. Pēc tam pasažieris var atkal izmantot biļeti, piemēram, ceturtdien, piektdien, nākamās nedēļas pirmdienā un trešdien. Tātad 5 dienas, taču ne pēc kārtas.

Biļete būs derīga 15 diennaktis.

Atlaides automašīnu stāvvietai B, C un D zonās

No 1. jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem parādīsies iespēja ar 20% atlaidi atstāt automašīnu B, C un D.
Zonās R un A atlaides netiks piedāvātas, jo šajās zonās noteikti tarifi tiek izmantoti kā instruments, kas ierobežo automašīnu skaitu centrā.
Par pakalpojumu būs iespejams norēķināties ar "Rīdzinieka karti" vai ar īpašas mobilā tālruņa lietojumprogrammas palīdzību.

"Par" jaunievedumiem dome balsos 1. martā.

"Esam veikuši ievērojamu darbu ar juristiem un ceram, ka saņemsim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piekrišanu," – norāda Nils Ušakovs.

Publikācijā norādīts, ka pašlaik tiek veikti pēdējie priekšdarbi, kas dos iespēju vasarā uzsākt sabiedriskā transporta kustību pāri Dievidu tiltam un pa Zemgala gatves ceļu pārvadu. Sīkāku informāciju mērs sola sniegt jau tuvākajā laikā.

Ziņu lente
0