Deputāti piedāvā noslēpt cigaretes

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasВ Российской Федерации вступает в силу новый "Технический регламент на табачную продукцию"
В Российской Федерации вступает в силу новый Технический регламент на табачную продукцию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tabakas izstrādājumi vitrīnās atradīsies tikai specializētās tirdzniecības vietās.

RĪGA, 17.feb – Sputnik. Saeimas deputātu grupa ir nolēmusi ieviest liegumu cigarešu un tabakas izstrādājumu izvietošanai tirdzniecībai labi pārskatāmās vietās.

Ierobežojumi neattieksies uz tirdzniecības vietām at atsevišķu ieeju, kuru galvenais darbības veids ir tabakas un cigarešu tirdzniecība. Pārējos tirdzniecības punktos, iespējams, jau no 2018. gada 1. jūlija cigaretes tiks pārdotas tikai pēc pircēja lūguma.

Šo iniciatīvu izvirzījuši deputāti Vitālijs Orlovs ("Saskaņa"), Andris Buiķis (VL-TB/LNNK), Silvija Šimfa (NSL), Andris Siliņš (ZZS) un Hosams Abu Meri ("Vienotība").

Pēc debatēm Sabiedrības veselības apakškomisija nolēma pieprasīt slēdzienu Ekonomikas, Finanšu un Veselības ministrijās, kā arī Konkurences padomē.

Ekonomikas un Finanšu ministrijas, kā arī vairāku tirdzniecības asociāciju pārstāvji iebilst pret iespējamo jaunievedumu, savukārt deputātu iniciatīvu atbalsta Veselības ministrija un Latvijas Ārstu biedrība.

Ziņu lente
0