Nils Ušakovs: Valsts valodas centrs pret Facebook

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasМэр Риги Нил Ушаков (откадрирован)
Мэр Риги Нил Ушаков (откадрирован) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs: Valsts valodas centrs apsūdz Rīgas mēru par krievu valodas izmantošanu Rīgas domes lappusē populārā sociālajā tīklā. Ušakovs atbildējis, ka tas ir ārvalstu sociālais tīkls, un Latvijas likumi nereglamentē valodu, kādā notiek saziņa šādos tīklos.

RĪGA, 16. feb — Sputnik. Valsts valodas centrs ir lūdzis Rīgas mēram Nilam Ušakovam paskaidrojumus jautājumā, kāpēc Rīgas dome savā profilā  Facebook ar lasītājiem sazinās krievu valodā. Šo skaidrojumu viņš latviešu valodā publicēja savā profilā šajā pašā tīklā un publikāciju nosauca "Valsts valodas centrs pret Facebook".

"Mūsu Valsts valodas centrs atkal izcēlās, — raksta Ušakovs. – Šoreiz viņi pieprasīja manus paskaidrojumus par to, kāpēc Rīgas dome ar rīdziniekiem portālā Facebook sazinās arī krievu valodā. Nācās atbildēt, ka Latvijas likumi nekādā veidā nereglamentē valsts un sabiedrisko organizāciju komunikāciju ārzemju sociālajos tīklos."

"Savukārt, — mērs turpina, — Valsts valodas centra vadībai biju spiests lūgt nākamreiz uzmanīgāk izpētīt Latvijas likumus."

Nils Ušakovs ir vērsies Tieslietu ministrijai pārbaudīt Valsts valodas centra darbinieku neprofesionālo rīcību.

Valsts valodas centrs pret FacebookMūsu Valsts valodas centrs atkal izcēlās. Šoreiz viņi pieprasīja manus…

Опубликовано Нилом Ушаковым 15 февраля 2016 г.
Ziņu lente
0