Karognesējs izcīnījis pirmo zelta medaļu jaunatnes olimpiskajās spēlēs

© Sputnik / Nina Zotina / Pāriet pie mediju bankasСанный спорт. Архивное фото
Санный спорт. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lillehammerā Kristers Aparjods kamaniņu sportā ieguvis zelta medaļu

RĪGA— 15. feb., Sputnik. II Pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase saņēmusi pirmo zelta medaļu: kamaniņu sportā vakar uzvaru izcīnīja Kristers Aparjods, komandas karognesējs.

Līdera pozīcijas Aparjods ieņēma jau pēc pirmā brauciena, viņa rezultāts bija 1 minūte 35,309 sekundes. Otro vietu pēc pirmā mēģinājuma ieņēma Jevgēnijs Petrovs no Krievijas. Latviešu sportists viņu apsteidza tikai par aptuveni trim sekundes simtdaļām, taču otrajā braucienā pēc nopietnas kļūdas Petrovs izkrita no pirmā trijnieka un rezultātā ieņēma sesto vietu.

Sudraba medaļu izcīnīja vācu sportists Pauls Lukass Haiders, kurš no Aparjoda atpalika par 0,646 sekundēm. Bronzas medaļu mājup vedīs kanādiešu sportists  Reids Votss (+ 0,685 sekundes).

Šajā sezonā Aparjods jau ir izcīnījis sudraba medaļu Vinterbergā notikušajā pasaules junioru čempionātā.
Jāatzīmē arī citi jaunatnes olimpisko spēļu rezultāti: daiļslidotāja Diāna Ņikitina īsajā programmā izcīnījusi bronzas medaļu – viņa izpelnījusies 58,81 punktus. Diāna atpaliek no līderes Junas Siraivas (Japāna) par 2,06 punktiem, un tikai par 0,3 punktiem viņu apsteidz Elizabete Tursinbajeva (Kazahstāna). Medaļas daiļslidošanā jaunietēm tiks izcīnītas 16.februārī.

Latvijas komandas sastāvā uz Pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm Lillehammerā devās 16 jaunie sportisti, kas cīnīsies par medaļām daiļslidošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, biatlonā, šorttrekā, kā arī  distanču slēpošanā un skeletonā.

Pašlaik kopējā medaļu skaita ziņā līdera pozīcijas ieņem ASV izlase – piecas zelta un divas sudraba medaļas, otrajā vietā ir Dienvidkorejas komanda, kas izcīnījusi četras zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas. Trešā vieta ir Austrijas izlasei – viena zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas.
Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Lillehammerā ilgs līdz 21.februārim. Sacensībās piedalās 1068 atlēti no 71 valsts. Viņi cīnīsies par 70 medaļu komplektiem 15 sporta veidos.

Ziņu lente
0