Ziema ir atkāpusies. Salā miruši 36 cilvēki

© Sputnik / Yakov Andreev / Pāriet pie mediju bankasМорозы
Морозы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aukstais un sniegotais janvāris Latvijā ir kļuvis par 36 cilvēku nāves cēloni. Arī pagājušā gada oktobrī, novembrī un decembrī vairāki cilvēki miruši ķermeņa atdzišanas rezultātā. Vairums bojāgājušo ir vīrieši.

RĪGA, 14.feb. — Sputnik. No 2016.gada sākuma Latvijā ķermeņa atdzišanas rezultātā miruši 36 cilvēki, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra datiem.

No 1. janvāra līdz 12.februārim centrā nogādāti 29 vīriešu un 7 sieviešu līķi. Vecākajam no tiem bija 79 gadi, viņš tika atrasts Garkalnē, jaunākajam — 29 gadi. Viņa līķis tika atrasts zem tilta  Aizkraukles novadā.

Lielākais pēc nāves reģistrētais alkohola daudzums asinīs sastādīja 3,97 promiles. To konstatēja 58 gadu vecam vīrietim, kas tika atrasts dārza mājā Ozolciema ielā, Rīgā.
Piezīmēsīm, ka šis janvāris bija ļoti vēss. Latvijā šādi laika apstākļi nav raksturīgi. Dažu labu reizi gaisa temperatūra Rīgā sastādīja —19. Mitrā klimata dēļ temperatūra šķita pat zemāka – gluži kā —25.

Rīgā un citās pilsētās daudzi bezpajumtnieki sala laikā atrada pajumti nakts patversmēs. Diemžēl visiem siltumā nonākt neizdevās.

Taču arī decembrī, novembrī un pat oktobrī, kad tāda aukstuma nebija, vairāki Latvijas iedzīvotāji ir gājuši bojā ķermeņa atdzišanas rezultātā. Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrs ziņoja, ka laikā no 1. līdz 8. janvārim miruši 19 vīrieši un 4 sievietes.

No tiem  tikai sešu cilvēku asinīs tika konstatēts alkohols. Septiņi cilvēki miruši, nebūdami alkoholiskā reibuma stāvoklī. Pārējos gadījumos nebija iespējams konstatēt  alkohola klātbūtni vai trūkumu asinīs.

Taču no 1. septembra līdz 28. novembrim miruši 19 vīrieši un 4 sievietes – nevis no sala, bet no aukstuma. Vienam no bojāgājušajiem bija 94 gadi, viņš nomira dārza mājiņā Saulkrastos.

Līķi atrasti dažādās vietās — uz ielām, dzīvokļos, kāpņu telpās, grāvjos, garāžās, kā arī laukos, mežos un citās vietās.

Šobrīd Latvijā iestājies atkusnis. Iespējams, tas saglabāsies līdz pavasarim, taču, kā liecina medicīnas ekspertu dati, arī pie "plusiem" cilvēks var atdzist līdz nāvei.

Ziņu lente
0