Politika

Medvedevs brīdina par aukstā kara briesmām

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр РФ Д. Медведев принял участие в Мюнхенской конференции по безопасности
Премьер-министр РФ Д. Медведев принял участие в Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsdienu Eiropas drošības sistēmā pastāv zināmas problēmas, un nevajag situāciju novest līdz "Trešajam pasaules satricinājumam", lai saprastu, ka nepieciešama sadarbība, drošības konferencē Minhenē norādīja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

RĪGA, 14. feb.— Sputnik. Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs konstatē jauna aukstā kara sākumu starp NATO un Krieviju. "Mēs uzskatām, ka NATO politiskā līnija pret Krieviju ir noslēgta un vēsa. Iespējams izteikties pat skarbāk: mēs esam nonākuši pie jauna aukstā kara sliekšņa," — teica Krievijas premjers, uzstājoties Minhenes drošības konferencē.

Премьер министр России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs par patvēruma meklētājiem ES: Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi

"Gandrīz vai ik dienas tiekam pasludināti par baismīgākajiem draudiem gan NATO, gan Eiropai, gan arī Amerikai un citām valstīm. Tiek uzņemtas biedējošas filmas, kurās Krievija uzsāk kodolkaru. Dažkārt domāju: pašlaik ir 2016. vai 1962.gads?" — premjers uzdeva retorisku jautājumu un piebilda, ka, viņaprāt, šo "mazo pasauli" apdraud citi faktori.

Dmitrijs Medvedevs pieminēja Šengenas zonas sabrukuma risku, imigrantu krīzes rezultātā Eiropā.

"Draud vienotās ekonomiskās telpas sabrukums, kam sekos kultūras un pašas Eiropas identitātes sabrukums, — sacīja Medvedevs. — Mēs ar nožēlu vērojam, kā tiek iznīcināti Krievijai nepieciešami mehānismi, piemēram, Šengenas zona".

Krievijas premjers norādīja, ka Krievija ir gatava palīdzēt eiropiešiem risināt imigrācijas problēmas, piemēram, sekmēt situāciju normalizāciju reģionos ar lielāko bēgļu plūsmu, it īpaši Sīrijā.

Apvienošanās iespējama uz globālo draudu fona

Medvedevs aicināja apvienoties, lai risinātu mūsdienu sarežģījumus. "Viedokļi par sadarbības perspektīvām ar Krieviju dalās. Protams, arī mūsu valstī ir dažādi viedokļi. Taču jautājumā par to, vai mums ir iespēja sarežģītā situācijā apvienoties (…)? Esmu pārliecināts, ka tā ir," — teica Medvedevs.

Viņš atzina, ka nebūs viegli atjaunot uzticību.

"Grūti pateikt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, taču procesam ir jāsākas," uzsvēra Krievijas premjers un piebilda, ka nepieņem nekādus sākotnējos nosacījumus: "Tas ir vajadzīgs mums visiem, vai nav nepieciešams nevienam. Tad arī nekas nenotiks,” — teica Medvedevs.

Viņš atzīmēja, ka arī pašlaik Rietumi aktīvi realizē Krievijas savaldīšanas doktrīnu. "Šī pieeja ir bīstama, jo arī pēc desmit un divdesmit gadiem mēs turpināsim apspriest vienus un tos pašus jautājumus. Protams, ja vien vispār būs ko apspriest. Pasaules kalifāta ietvaros diskusijas ir nevietā," — norādīja Medvedevs.

Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs par sadarbību ar NATO: jāmeklē kompromisi

Agrāk sniegtajā intervijā Sputnikam KF premjerministrs pastāstīja, ka Krievija nekad nav atteikusies no partnerības ar NATO valstīm un ES un tieši šobrīd sadarbība ir visvairāk nepieciešama.

"Esmu pārliecināts, ka Krievijai un mūsu partneriem – NATO un ES dalībvalstīm ir jāatjauno agrākie sadarbības formāti. Tai jāizvēršas, ņemot vērā visu pušu intereses. Krievijas sadarbība ar  ES un NATO pastāvīgi veidojas ar mērķi savlaicīgi novērst krīzi," — norādīja Krievijas premjers.

Viņš uzskata, ka šobrīd ir nevis jāmērojas ambīcijām, bet jāmeklē kompromisi, jāatjauno uzticība un jāatgriežas pie iesaldētajiem kopējiem pasākumiem.

Krievijas Federācijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs vada Krievijas delegāciju Minhenes drošības konferencē. Tā ir ļoti nozīmīga politiķu, diplomātu, zinātnisko un sabiedrisko darbinieku diskusiju vieta, kurā pulcējušies vairāk nekā 40 valstu pārstāvji. Viena no svarīgākajām sarunu tēmām ir Krievijas un NATO attiecības.

Ziņu lente
0