Autobusa avārijā cietušais Latvijas iedzīvotājs vēl joprojām atrodas mākslīgajā komā

© Foto : The police and border guard Board of EstoniaДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига
ДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc kompānijas LUX Express Sanktpēterburgas-Rīgas maršrutā kursējušā autobusa avārijas lielākā daļa pasažieru ir izrakstīti no slimīcas un devušies mājup. Igaunijas slimnīcās pašlaik turpina ārstēties trīs Latvijas pilsoņi un viena Krievijas pilsone. Ārsti informē, ka viņu dzīvībai briesmas nedraud.

RĪGA — 10.feb, Sputnik. Lielākā daļa kompānijas LUX Express autobusa pasažieru pēc avārijas, kas notika naktī uz 8.februāri, ir atgriezušies mājās. Slimnīcās Igaunijā turpina ārstēties trīs Latvijas pilsoņi un viena Krievijas pilsone. Viņu dzīvībai briesmas nedraud, Sputnik Igaunija pastāstīja Idu-Virumas centrālajā slimnīcā. Vēl viena Krievijas pilsone tika izrakstīta vakar.

Atgādināsim, ka autobusā, kas devās Tartu virzienā, bija 19 pasažieri un divi vadītāji. Autobusa vadītājs, 49 gadus vecais Latvijas pilsonis pēc sadursmes gājis bojā notikuma vietā. Starp autobusa pasažieriem bija deviņi Krievijas, astoņi Latvijas un divi Igaunijas pilsoņi. Divi cietušie bija smagā stāvoklī. Mākslīgajā komā esošā Latvijas pilsoņa stāvoklis pašlaik ir stabils. Iespējams, jau pēc dažām dienām ārsti komas stāvokli pārtrauks, teica slimnīcas pārstāvis Julo Veldre.

ДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига - Sputnik Latvija
Vēl viena autobusa avārija Igaunijā: vadītājs gājis bojā, 13 cietušie

Avārija notika ceļa 52.kilometrā Rannapungerjes ciema rajonā. Saskaņā ar Igaunijas policijas un robežsardzes departamenta izmeklēšanas versiju, kravas automašīnas vadītājs uz slidenā ceļa ir zaudējis kontroli un izbraucis pretējās kustības joslā, kur notika sadursme.  Igaunijas policijas pārstāvis kā vienu no iespējamajiem avārijas iemesliem minēja ātruma ierobežojumu pārkāpumu.

29.janvārī šajā pašā ceļa posmā, netālu no Jihves apgāzies šīs pašas kompānijas autobuss. Notiek izmeklēšana, taču, saskaņā ar sākotnējo versiju, avārijas iemesls abos gadījumos bijis slidenais ceļš. Krievijas pilsonis Vasilijs Kozlovs, kurš šajā avārijā zaudēja roku, otrdien tika izrakstīts no slimnīcas. Ārstēšanos slimnīcā vēl turpina viena vietējā iedzīvotāja, kam ārsti ieteikuši gultas režīmu.

Ziņu lente
0