Politika

Rīga protestē pret bēgļu uzņemšanu

© Sputnik / Katerina VasinaПанорама Риги
Панорама Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas naktī Latvijā ieradušās pirmās divas migrantu ģimenes – no Eritrejas un Sīrijas.

RĪGA — 8.feb, Sputnik. Pikets "Pret masu imigrāciju" Rīgā notika vienlaikus ar protesta akcijām citās Eiropas pilsētās. Saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju, protesta akcijās piedalījušies aptuveni 200 cilvēki.

Cilvēki turēja rokās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogus, kā arī plakātus ar tekstu "Eiropu – eiropiešiem, Baltiju – baltiešiem", "Saeimas partijas nodevīgi atver vārtus iebrucējiem".

"No mūsu aktivitātēm atkarīgs, kāda būs Latvija un vai tā vispār būs neatkarīga un suverēna valsts," — pasākuma dalībniekus uzrunāja akcijas organizators Andris Orols.
Pikets "Pret masu imigrāciju" Rīgā notika vienlaikus ar līdzīgām protesta akcijām citās Eiropas valstīs.

Saskaņā ar kvotām Latvijai nāksies uzņemt 737 bēgļus. Naktī uz sestdienu Latvijā ieradušies pirmie seši imigranti – divas ģimenes no Sīrijas un Eritrejas. Starp bēgļiem ir arī divi pirmskolas vecuma bērni. Ģimenes nogādātas bēgļu izmitināšanas centrā Muceniekos.

Беженец в Сербии - Sputnik Latvija
Straujuma: bēgļi nevēlas doties uz Latviju

Sputnik Igaunija ziņo, ka līdzīgā mītiņā Tallinā pulcējušies aptuveni 30 cilvēki. Partijas EKRE aktīvisti aicināja Igaunijas pilsoņus cīnīties pret masveida imigrāciju un islamizāciju. Viņi apgalvo, ka imigranti apdraud eiropeiskās vērtības.

EKRE parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Mārtins Helme paziņoja, ka bēgļu ierašanās rezultātā Eiropas valstīs ievērojami pieaudzis noziedzības līmenis. Viņš uzskata, ka desmitiem tūkstošu migrantu nelielā valstī izskatās biedējoši.

"Mūsu valsts iedzīvotāju skaits ir tik neliels, ka iespaids būs satriecošs. Jau pāris tūkstoši pie mums radīs problēmu," — teica Helme.

Saskaņā ar ES pierobežas aģentūras Frontex rīcībā esošajiem datiem, 2015.gadā Eiropas Savienībā ieradušies 1,2 miljoni migrantu. Eiropas Komisija paziņoja, ka patreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara beigām.

Ziņu lente
0