Policija aizturējusi karadarbības Donbasā dalībnieku no Latvijas

© Sputnik / Valery Melnikov / Pāriet pie mediju bankasОтвод вооружений калибром менее 100 мм начался в ЛНР
Отвод вооружений калибром менее 100 мм начался в ЛНР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturētais tiek turēts aizdomās par Krimināllikuma 77.1 panta pārkāpumu – par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs. Atzīmēts, ka šis pants Latvijas Republikā tiek piemērots pirmo reizi.

RĪGA, 4.feb — Sputnik. Aģentūra BNS ziņo: aizturēts Latvijas iedzīvotājs, ko policija tur aizdomās par piedalīšanos karadarbībā Ukrainas teritorijā.

25.janvārī tiesībsargi uzsāka kriminālprocesu pret vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs. 1.februārī saskaņā ar Latvijas Krimināllikuma 77.1 pantu attiecīgajai personai tika piemērots aizdomās turamā statuss.

Drošības policijas preses sekretāre Līga Pētersone informēja: "Šis ir pirmais gadījums, kad kāda persona ir atzīta par aizdomās turēto par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par ko paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 77.1 pantā, tas ir, prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs."

Ukrainas varas iestādes 2014.gada aprīlī uzsāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām LTR un DTR. Saskaņā ar ANO rīcībā esošajiem jaunākajiem datiem, konfliktā bojā gājuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku. Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests, arī Minskas kontaktu grupas tikšanos ietvaros. 2014.gada septembrī kontaktu grupa pieņēmusi jau trīs dokumentus, kas reglamentē situācijas deeskalāciju.

Ziņu lente
0