Latvijas prezidents pirmo reizi pēc operācijas parādījies videokameras priekšā

© Foto : president.lvПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Vējonis ar asarām acīs pateicās visiem par atbalstu un pastāstīja, ka seko valstī notiekošajam, kā arī sazinās ar Ināru Mūrnieci, kas pilda valsts galvas pienākumus.

RĪGA, 3. feb – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, kam 20.janvārī tika izdarīta sirds operācija, ierakstījis video. Valsts galva pauž pateicības vārdus par atbalstu Latvijas iedzīvotājiem.

Video ar valsts pirmās amatpersonas komentāriem parādījies prezidenta kanālā Youtube. Vējonis vēl joprojām atrodas intensīvās terapijas palātā.

Operācijas laikā - Sputnik Latvija
Kardiologs: vārstuļa nomaiņa ir parasta operācija

"Labdien, mīļie Latvijas ļaudis. Pagājušajā nedēļā esmu pārcietis sirds operāciju, lai veiktu korekcijas savā iedzimtajā sirdskaitē. Liels paldies Latvijas ķirurgiem, jo īpaši gribētu teikt paldies Ērglim, Lācim, Varlamovam un citam medicīnas personālam, kas visu šo periodu ir snieguši man atbalstu. Īpaši svarīgs tas ir atveseļošanās periodā. Vēlos pateikties arī visiem jums – par to atbalstu, labajām domām, ko jūs sūtat internetā. Šīs labās domas palīdz stiprināties, lai izietu cauri atveseļošanās procesam. Paldies jums! Es jūs mīlu!" – teica prezidents ar asarām acīs.

Valsts galva atzīmēja, ka, neskatoties uz veselības stāvokli, viņš regulāri sazinās ar premjerministra kandidātu Māri Kučinski.

"Es sekoju procesiem valstī un esmu pārliecināts, ka nākamajā nedēļā varēs apstiprināt jauno valdību. Paldies Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei, kas pašlaik aizvieto mani.(…) Paldies visiem, kas sniedz atbalstu šajā periodā," – teica Vējonis.

Prezidentam Vējonim bijusi iedzimta sirdskaite >>

Raimonds Vējonis tika nogādāts slimnīcā 18.janvārī. Ārsti konstatēja sepses infekciju. Vairāki speciālisti uzskata, ka par infekcijas cēloni, iespējams, kļuvuši gripas izraisītie sarežģījumi.

Prezidents Raimonds Vējonis. - Sputnik Latvija
Pēc sirds operācijas ārsti veikuši Vējonim speciālu procedūru

Pēc sirds operācijas ārsti veica Latvijas prezidentam medicīnisku procedūru
Nākamajā dienā mediķi nolēma pacientu pārvest uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģijas nodaļu, kur 20.janvārī valsts galvai tika izdarīta steidzama sirds operācija. Operāciju, kas ilga 4,5 stundas, veica Kardioloģijas centra kardioķirurgu grupa, ko vadīja profesors Romāns Lācis. Vējonim tika uzstādīta sirds vārstuļa protēze.

No 20.janvāra valsts vadītāja pienākumus pilda Saeimas spīkere Ināra Mūrniece.

Ziņu lente
0