Politika

National Interest: Baidena mēģinājumi draudēt Putinam novedīs ASV pie katastrofas

© AP Photo / Charles DharapakВице-президент США Джо Байден шутит об "ошибке Блюменталя", имея в виду частые ошибочные заявления генерального прокурора Коннектикута о службе во Вьетнаме, 2010 год
Вице-президент США Джо Байден шутит об ошибке Блюменталя, имея в виду частые ошибочные заявления генерального прокурора Коннектикута о службе во Вьетнаме, 2010 год - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The National Interest publicētā materiāla autors atzīmēja, ka attiecību saasināšanās gadījumā ASV būs spiestas karot divās frontēs – gan ar Krieviju, gan Ķīnu.
RĪGA, 4. maijs — Sputnik. ASV prezidenta Džo Baidena nedraudzīgi izteikumi pret Krieviju mudina Maskavu un Pekinu nonākt pie piespiedu savienības, un konfrontācija ar to novedīs Vašingtonu pie katastrofas, raksta The National Interest.
Iepriekš, uzstājoties Kongresā, ASV prezidents paziņoja, ka ASV netiecas pēc eskalācijas ar Krieviju, taču piedraudēja Maskavai ar "sekām" konflikta gadījumā. Vienlaikus viņš apgalvoja, ka abas valstis var sadarboties kopīgu interešu jomā, pastāstīja RIA Novosti.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2021
Viedoklis
Kāpēc jātiekas ar Baidenu?
Materiāla autors uzsvēra, ka ar tamlīdzīgiem izteikumiem Baidens izdarījis "pēdējo brīdinājumu" Putinam. Atzīmēts, ka attiecību saasināšanās gadījumā ASV būs spiestas karot divās frontēs – gan ar Krieviju, gan Ķīnu.
"Tā kā Baidena administrācija gatavojas vērtību konfrontācijas politikai ar Maskavu un Pekinu, Vašingtonai ir jāpatur prātā ģeopolitiskie riski ASV-Ķīnas-Krievijas stratēģiskā trijstūra pamatā," raksta žurnālists.
Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens ierosināja Krievijas valsts vadītājam Vladimiram Putinam personīgu tikšanos kādā trešajā valstī, lai apspriestu jautājumus, kas sakrājušies divpusējās attiecībās. Vēlāk valsts sekretārs Entonijs Blinkens precizēja, ka runa ir par tuvākajām nedēļām.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs informēja, ka Maskava šo ideju uzņēmusi ļoti atzinīgi un izvērtē to. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka vienošanās par tikšanās dienu pagaidām nav panākta, tomēr runa ir par vasaras mēnešiem. Viņš uzsvēra, ka samita ideja prasa dziļu analīzi: Vašingtonas izteikumi par tikšanos katru reizi iet roku rokā ar vārdiem par sankcijām.
Ziņu lente
0