Brisele izsaukusi KF pastāvīgo pārstāvi ES: jums ir "nepareizas" sankcijas

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES vadības ieskatā, Krievija nedrīkst atbildēt uz Eiropas valstu neleģitīmajām sankcijām. Brisele nolēmusi savu viedokli izskaidrot Krievijas pastāvīgajam pārstāvim.
RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Savienībā izsaukts uz Briseli, ņemot vērā ES vadības neapmierinātību ar sankcijām, ko Maskava ieviesusi pret virkni Eiropas ierēdņu. Par to žurnālistiem pastāstīja Eiropas Savienības Ārlietu dienesta oficiālais pārstāvis Peters Stano, vēsta Sputnik Meedia.
Viņš apstiprināja, ka Krievijas pastāvīgais pārstāvis izsaukts uz Briseli, viņu pieņēma ES ārpolitikas dienesta vadītājs. KF pārstāvis informēts, ka ES nosoda lēmumu ieviest sankcijas pret Eiropas amatpersonām un protestē pret tām.
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2021
Politika
Marija Zaharova par "Medūzu"* un attiecībām ar Eiropu
Pīters Stano atklāja arī to, ka ES dalībvalstu Ārlietu ministriju vadītāji nākamnedēļ, 10. maijā apspriedīs atbildes soļus pret Krievijas sankcijām.
Iepriekš Eiropas Padomes, Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta vadītāji kopīgā rezolūcijā nosodīja Krievijas valsts lēmumu ierobežot iebraukšanu vairākiem ierēdņiem no ES valstīm.
Krievijas sankcijas vērstas pret EP priekšsēdētāju Deividu Sassoli, Igaunijas Valodas departamenta vadītāju Ilmāru Tomusku, Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju Ivaru Āboliņu un Latvijas Valsts valodas centra direktoru Māri Baltiņu.
Sarakstā ir arī EPPA Francijas delegācijas loceklis Žaks Mērs, Berlīnes Prokuratūras vadītājs Jorgs Raupags, Zviedrijas Totālās aizsardzības pētījumu institūta Ķīmiskās, bioloģiskās, radiācijas un kodoldrošības laboratorijas vadītājs Osa Skots un EK priekšsēdētāja vietniece vērtību un transparences jautājumos Vera Jurova.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2021
Intervija
Sergejs Lavrovs: Krievijai nedraudzīgo valstu saraksts nebūs ilgi jāgaida
Krievijas ĀM paziņojumā norādīts, ka lēmums izsludināt minētās amatpersonas par persona non grata, ir atbilde uz ES neleģitīmo vienpusējo ierobežojošo pasākumu politiku pret Krievijas pilsoņiem un organizācijām.
"Tikai 2021. gada martā ES prettiesiskajiem ierobežojumiem pakļauti seši Krievijas pilsoņi. Šī prakse neatbilst ANO Statūtiem un starptautisko tiesību pamatnormām. To pavada Rietumu medijos apzināti audzētā Krievijai naidīgā histērija. Tā nav pamatota ar pierādījumiem," paziņoja Krievijas ĀM.
Ziņu lente
0