Mediji: Polijas vienīgā zemūdene nav cīņasspējīga

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание канцелярии премьер-министра Польши
Здание канцелярии премьер-министра Польши - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas mediji ziņo, ka Gdiņas kara ostas komandantūra meklē iespējas saremontēt zemūdenes bruņojuma sistēmas, un informācija par nepieciešamajiem remonta darbiem liecina – zemūdene nav cīņasspējīga.
RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Polijas Jūras kara flotes vienīgā ierindā esošā zemūdene nav cīņasspējīga, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Onet.
Флаг ВМС Германии - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Bild ceļ trauksmi: vācu zemūdenēm uzstādīti "krievu navigatori"
Zemūdene ORP "Orzeł" (projekts - 877E "Paltus", NATO klasifikācijā - "Kilo") nolaista ūdenī 1985. gada 7. jūnijā PSRS kuģubūvētavā Krasnoje Sormovo, bet Polijas Jūras kara flotes dienestā nonāca 1986. gada 29. aprīlī.
Avīze pievērsusi uzmanību tam, ka 22. martā iepirkumu portālā platformazakupowa.pl parādījies Gdiņas kara ostas komendantūras iesniegais pieteikums par zemūdenes ORP "Orzeł" bruņojuma sistēmu remontu.
Iepirkuma pielikumā norādītas "torpēdu aparāta kalibra parametru neatbilstības balstu, vadīklu un blīvgredzenu izliekuma rezultātā starta iekārtas iekšienē"
Vēl viens bojājums - ārējās iekraušanas iekārtas koaksilitātes regulēšanas iespēju trūkums, tātad nav iespējams iekraut zemūdenē torpēdas.
Nestrādā bruņojuma sistēmas automātu vadības bloks MURENA-E MH2K1, kas, pēc Onet datiem, nozīmē – nav iespējams vadīt torpēdu iekraušanas iekārtas darbu.
"Realitātē tas nozīmē, ka vienīgā un pēdējā zemūdene mūsu flotē ir zaudējusi jebkādu cīņasspēju," secināja raksta autors.
Marta beigās Gdiņas ostas vadība anulēja iepirkumu pretendentu trūkuma dēļ. Taču jau aprīļa sākumā poļu karavīri no jauna nāca klajā ar sludinājumu par tās pašas zemūdenes remontu.
Ziņu lente
0