Eiropas Komisija apņēmusies iesniegt tiesā prasību pret AstraZeneca

© REUTERS/Dado RuvicВакцина "AstraZeneca"
Вакцина AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija AstraZeneca jau vairākus mēnešus nepilda savas līgumsaistības, kas saistītas ar Covid-19 vakcīnu piegādēm Eiropas Savienībā.
RĪGA, 23. aprīlis - Sputnik. Eiropas Komisija gatavojas sākt tiesvedību pret vakcīnu ražotāju "AstraZeneca", ņemot vērā problēmas ar vakcīnu piegādēm Eiropas Savienības valstīm, vēsta Politico, atsaucoties uz pieciem diplomātiem no ES.
Saskaņā ar izdevuma datiem, EK šo jautājumu apsprieda vēstnieku sapulcē trešdien, un lielākā daļa ES valstu pārstāvju paziņoja, ka atbalstīs prasību pret kompāniju, ņemot vērā sūdzības par to, ka tā nav varējusi piegādāt Eiropas Savienībai lielu daļu apsolīto vakcīnas devu.
Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2021
ES pēta jaunu AstraZeneca vakcīnas blakni
Viens no diplomātiem paskaidroja, ka tiesvedības pamatā ir nepieciešamība uzlikt saistību "AstraZeneca" piegādāt vakcīnas saskaņā ar kompānijas līgumu ar ES. Vēl divi diplomāti paziņoja, ka šonedēļ beidzas pēdējais termiņš, līdz kuram ES valstīm ir jādod piekrišana tiesvedības sākumam.
Problēmas ar "AstraZeneca" sākās janvārī, kad kompānija informēja, ka nevarēs piegādāt iepriekš atrunāto vakcīnu skaitu. Pirmā ceturkšņa beigās kompānija piegādāja ES 30 miljonus vakcīnas devu, nevis līgumā paredzēto apjomu – 100 miljonus devu. Otrā ceturkšņa beigās "AstraZeneca" plāno piegādāt aptuveni 70 miljonus devu agrāk atrunātā apjoma – 300 miljonu devu – vietā.
Pēdējās nedēļās ES saskārusies ar virkni grūtību savienībā lietošanai apstiprināto vakcīnu piegādes jautājumā no kompānijām "Pfizer/BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca". Aizkavētās piegādes var kaitēt Briseles ambiciozajiem vakcinācijas plāniem.
Ziņu lente
0