ASV draud Krievijai ar sekām "agresīvo darbību" dēļ

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ir pārliecināts, ka valsts spers nepieciešamos soļus tajā vietā un laikā, ko izraudzīsies ASV, gan attiecībā pret Krieviju, gan citām valstīm, kas rada problēmas.

RĪGA, 29. marts - Sputnik. ASV veiks "nepieciešamos pasākumus" pret Krieviju "agresīvo darbību" dēļ, paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta RIA Novosti.

"Mēs esam redzējuši dažādus Krievijas agresīvo darbību piemērus... Mēs pašlaik noslēdzam pārskatu par kiberuzbrukumiem caur SolarWinds, iejaukšanos vēlēšanās ASV, ķīmisko ieroču lietošanu mēģinājumā nogalināt Alekseju Navaļniju... Būs cena un sekas," paziņoja Blinkens intervijā telekanālam CNN.

Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2021
Viedoklis
"Smagas attiecības". Kāpēc Krievijas vēstniekam vajadzētu atgriezties ASV

"Mēs veiksim nepieciešamās darbības tajā laikā un vietā, ko izvēlēses ASV, gan attiecībā pret Krieviju, gan pret citām valstīm, kas rada problēmas," piebilda Blinkens.

Marta sākumā Eiropas Savienība ieviesa sankcijas jaunā globālā režīma ietvaros par cilvēktiesību pārkāpumiem pret četriem Krievijas pilsoņiem par Alekseja Navaļnija arestu. Sankciju sarakstā iekļauts Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins, Krievijas gvardes direktors Viktors Zolotovs, Krievijas ģenerālprokurors Igors Krasnovs un Federālā sodu izpildes dienesta (FSID) vadītājs Aleksandrs Kalašņikovs. Pēc ES arī ASV informēja par sankciju ieviešanu pret Krieviju. Vašingtonas jaunās sankcijas skārušas Federālā drošības dienesta un FSID vadītājus, Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieku Sergeju Kirijenko un ģenerālprokuroru Krasnovu, divus aizsardzības ministra vietniekus, kā prezidenta pārvaldes priekšnieku Andreju Jarinu. Sankciju sarakstā iekļauts arī AM 27. zinātniskais centrs, AM 33. centrālais ZPI un Organiskās ķīmijas un tehnoloģijas ZPI.

Здание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Krievijas vēstniecība atbildēja uz ASV apsūdzībām par "iejaukšanos" vēlēšanās

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Maskava viennozīmīgi reaģēs uz sankcijām. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Kremlis ir pārliecināts: sankciju politika pret Krieviju mērķi nesasniegs. Iepriekš ĀM norādīja, ka apgalvojumi par Navaļnija "tīšu saindēšanu" nav pamatoti.

Tāpat Krievija vairākkārt atspēkojusi apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt demokrātiskos procesus dažādās valstīs, norādot, ka tām nav sniegti absolūti nekādi pierādījumi. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca par muļķībām izteikumus par tā saucamo Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās. Viņa konstatēja, ka šī tēma jau pārgājusi melnā humora kategorijā.

Ziņu lente
0