Krievijas "Gazprom" nosūtījis uz Eiropu pirmo "zaļās" SDG partiju

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasПрибытие двух танкеров со сжиженным газом проекта «Ямал СПГ" в Китай
Прибытие  двух танкеров со сжиженным газом проекта «Ямал СПГ в Китай  - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas transnacionālā enerģētiskā kompānija pirmo reizi piegādājusi Eiropai "zaļās" oglekļa neitrālās sašķidrinātās dabasgāzes partiju.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Visa SDG partija ar oglekļa dioksīda izmešiem nulles līmenī paredzēta iekšējam patēriņam Lielbritānijā, vēsta Sputnik Meedia, atsaucoties uz RIA Novosti.

Oglekļa neitrāla SDG ir jauns produkts, kas ļauj samazināt gāzes patērētāju darbību oglekļa pēdas.

Krievijas "zaļās" SDG pircējs ir Lielbritānijas un Nīderlandes kopuzņēmums "Shell Global LNG Limited", ilggadējs "Gazprom" partneris. tankkuģis "LNG Megrez" kravu piegādāja Velsā no Murmanskas, no rūpnīcas "Jamal SDG".

Руководитель Центра Международная энергополитика Юрий Солозобов - Sputnik Latvija, 1920, 12.11.2020
Politologs: ES apglabājušas Lietuvas cerību kļūt par gāzes sadales centru Eiropā

Uzņēmuma  "Gazprom eksport" ģenerāldirektore Jeļena Burmistrova atklāja, ka SDG pirmā krava "vēlreiz pierāda: gāzes nozare sekmē klimatiskos mērķus".

Dabasgāze ir tīrākais no apkārtējās vides ietekmes viedokļa fosilais kurināmais, kas vēl ne vienu vien gadu desmitu nākotnē būs svarīgākais globālās enerģētikas elements, viņa uzsvēra.

Kompānija "Shell" pateicās "Gazprom" par oglekļa dioksīda neitrālas degvielas piegādēm – tā nonāks Lielbritānijas iekšējā tirgū.

"Mēs pateicamies "Gazprom" par sadarbību ar mums jautājumā par pirmās SDG partijas piegādi Eiropā ar CO2 nulles izmešiem. Mēs jau esam piegādājuši septiņas kravas ar neitrāliem CO2 izmešiem Āzijā un ļoti priecājamies, ka tagad varam piedāvāt tādu iespēju klientiem Lielbritānijā," teica "Shell Energy" viceprezidents Stīvs Hills.

Krievijas kompānijas pārstāvji paskaidroja, ka "Gazprom" un Shell kopīgiem spēkiem kompensē partijas oglekļa pēdas ar izmešu sertifikātiem, piemēram, Verified Carbon Standard (VCS) un Climate, Community and Biodiversity (CCB). Darījumā izmantotās oglekļa dioksīda izmešu kvotas tiks dzēstas. Tādējādi piegādātā SDG partija būs neitrāla no izmešu viedokļa visā tās dzīves cikla laikā – no ieguves un ražošanas līdz transportēšanai un gala patēriņam.

Ziņu lente
0