The National Interest: kara gadījumā Krievija saraus NATO gabalos

© Sputnik / Илья ПиталевСолдаты российской армии в строю
Солдаты российской армии в строю - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti atzīmē, ka Krievija pastiprinājusi un modernizējusi Rietumu militāro apgabalu un tajā "koncentrētas kompetentākās militārās vienības".

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Amerikāņu izdevuma The National Interest analītiķis Džons Rosomando pastāstīja, kas sagaida NATO konflikta gadījumā ar Krieviju Eiropā, vēsta RIA Novosti.

Raksta autors atgādināja par manevriem "Ziema 20" Polijā – to gaitā domājamais pretinieks no austrumu puses sakāva valsts armiju tikai piecu dienu laikā. Polijas armija tika sagrauta, lai arī teorētiskajā konfliktā tika ņemti vērā tādi faktori, kā piektās paaudzes lidmašīnas F-35, ko Polijas Bruņotie spēki vēl nav saņēmuši, pretraķešu aizsardzības sistēmas Patriot un zalves uguns reaktīvās sistēmas HIMARS.

"Mācības parādīja, ka Ziemeļatlantijas alianses austrumu flangs ir viegli ievainojums Krievijas iebrukuma gadījumā," raksta eksperts.

Viņš atzīmēja ka Krievija pastiprinājusi un modernizējusi Rietumu militāro apgabalu un tajā "koncentrētas kompetentākās militārās vienības", kas bruņotas ar mūsdienīgajiem tankiem T-90, T-72B3M, bruņutransportieriem BTR-82, BMP-3, kā arī sarežģītām pretgaisa aizsardzības sistēmām, kas ietver zenītkompleksus "Tunguska", "Pancir S1" un S-400.

Speciālists uzskata, ka Krievijas spēku grupējums ātri sakaus NATO vienības Polijā un Baltijā, ja ASV nepaplašinās savu klātbūtni šajā flangā.

Польские военнослужащие - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2021
Viedoklis
"Padevušies dažu dienu laikā": kā Polija zaudēja karā ar Krieviju

"Kara gadījumā Krievijas un Baltkrievijas armijas ieņems NATO teritoriju gar robežu un tādējādi saraus alianses spēkus uz pusēm, pārraujot loģistikas mezglus, kas savieno Poliju un Lietuvu," uzskata raksta autors.

Autors piedāvā ASV palīdzēt Polijai nomainīt novecojušo bruņojumu pret mūsdienīgiem ieročiem, kas atbilst alianses standartiem. Turklāt sabiedrotajiem NATO ir jāatjauno sagādes līnijas, kas pastāvēja Rietumeiropā līdz aukstā kara beigām, viņš secināja.

Maskava jau vairākkārt uzsvērusi, ka nelolo agresīvus nodomus pret citām valstīm, pie tam konstatē ASV un NATO bloka augošo militāro aktivitāti pie savām robežām. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu norāda, ka Ziemeļatlantijas alianses darbībām raksturīgi Krievijai naidīgi soļi. Viņš uzsvēra, ka resors dara visu iespējamo, lai robežas būtu droši aizsargātas.

Ziņu lente
0