Krievijas vakcīna "Sputnik V" tika reģistrēta Tunisijā

© Sputnik / Максим Захаров / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина от коронавирусной инфекции "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Российская вакцина от коронавирусной инфекции Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arvien vairāk valstu atzīst vakcīnas "Sputnik V" drošību un augstu efektivitāti: vēl viena valsts reģistrējusi vakcīnu.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Tunisijas Veselības ministrija apstiprināja Krievijas vakcīnu pret Covid-19 "Sputnik V". Pagaidu reģistrācija uz vienu gadu izplatīšanai Turcijas tirgū tika izsniegta ārkārtas procedūras ietvaros, raksta RIA Novosti.

Tiek atzīmēts, ka preparāts tika reģistrēts, pamatojoties uz vakcīnas klīnisko pārbaužu rezultātiem.

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2021
Būs jārunā krieviski: vakcinācijas kampaņai Latvijā jāaptver visa sabiedrība

Tādējādi Tunisija kļūst par trešo valsti Āfrikā, kur reģistrēja "Sputnik V". Agrāk to izdarīja Alžīrija un Gvineja.

Krievijas tiešo investīciju fonda (KTIF) vadītājs Kirils Dmitrijevs paziņoja, ka viņam ir prieks paziņot par vakcīnas apstiprināšanu Tunisijā paātrinātās procedūras ietvaros. Viņš atzīmēja, ka tas ir svarīgs solis, lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos.

"KTIF ir gatavs atbalstīt Tunisiju, lai valsts varētu saņemt vienu no labākajām vakcīnām pasaulē," uzsvēra Dmitrijevs.

Iepriekš Krievija informēja par iespēju piegādāt Eiropas Savienībā 100 miljonus vakcīnas pret koronavīrusa "Sputnik V" devu 2021. gada otrajā ceturksnī, kad Krievijas Federācijā tiks vakcinēta lielākā daļa iedzīvotāju.

"Sputnik V" pasaulē

Vakcīna pret Covid-19 "Sputnik V" ir reģistrēta 15 valstīs. Aizpagājušajā nedēļā Ungārija — pirmā no ES dalībvalstīm — apstiprinājusi šo preparātu un noslēgusi līgumu par tās piegādi. Vakcīna tāpat ir reģistrēta dažās Eiropas, Latīņamerikas, Āzijas un Tuvo Austrumu valstīs.

Люди в защитных масках на улице Женевы - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2021
Viedoklis
Rietumi gatavi karot par vakcīnu

Pērnā gada augustā Krievijas Veselības ministrija reģistrēja pirmo vakcīnu pasaulē Covid-19 profilaksei, ko izstrādāja Gamaleja ZPC. Vakcīna ieguva nosaukumu "Sputnik V". Preparāts ietver divas komponentes, kas jāievada ar triju nedēļu intervālu. Preparāts radīts uz adenovīrusa vektoru bāzes, kuros iebūvēta vīrusa SARS-CoV-2 dzeloņveida olbaltumviela. Plaša brīvprātīgas vakcinācijas procedūra ar preparātu "Sputnik V" Krievijā sākās 2020. gada decembrī. Cita starpā speciālisti atzina, ka vakcīna ir droša arī cilvēkiem vecumā no 60 gadiem.

Vakcīnas klīnisko pētījumu otrā starpposmu analīze demonstrēja efektivitāti 91,4% apmērā 28. dienā pēc pirmās injekcijas un vairāk nekā 95% - 42. dienā.

Ziņu lente
0