Times: amerikāņi Lībijā nolaupījuši ZRK "Pancir S1"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЗенитный ракетно-пушечный комплекс "Панцирь-С1"
Зенитный ракетно-пушечный комплекс Панцирь-С1 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Avīze Times stāsta, ka pērn cīņas laukā Lībijā sagrābts Krievijā ražots zenītraķešu komplekss, ko vēlāk paslepus nogādājuši amerikāņu aviobāzē Vācijā.

RĪGA, 31. janvārisSputnik. Pērn cīņas laukā Lībijā tika sagrābts Krievijā ražots zenītraķešu pašgājējkomplekss "Pancir S1", kas nopirkts Apvienotajos Arābu Emirātos. Vēlāt komplekss esot slepus nogādāts amerikāņu aviobāzē Vācijā, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu avīzi Times.

Izdevums vēsta, ka incidents noticis 2020. gada jūnijā, kad Lībijas Nacionālās armijas virspavēlnieka maršala Halifa Haftara spēki piedalījās cīņā par Tripoli. ZRK tika sagrābts pēc uzbrukuma aviobāzei pretuzbrukuma laikā, tomēr avīze neprecizēja, kas tieši to izdarījis.

Корвет Тихоокеанского флота Совершенный - Sputnik Latvija
Viedoklis
Trieciena arsenāls. Kādus jaunumus Krievijas armija saņems 2021. gadā

Saskaņā ar Times informāciju, Zuvara lidostā amerikāņu kara transporta lidmašīnā C-17 Globemasters ieradusies speciālo uzdevumu vienība, lai nogādātu kompleksu Ramštainas aviobāzē Vācijā.

"Pancir S1" Krievijā it kā esot nopirkuši Apvienotie Arābu Emirāti, bet pēc tam nogādājuši Lībijā Haftaram uzticīgo spēku atbalstam.

Lībijā turpinās konfrontācija starp Saijeza Saradža Nacionālās saskaņas valdību, kas kontrolē Tripoli un teritorijas valsts rietumos, un Lībijas Nacionālo armiju maršala Halifa Haftara vadībā, kas sadarbojas ar valsts austrumos strādājošo parlamentu. NSV atbalsta Turcija un Katara, bet LNA – Ēģipte un AAE. Krievijas ĀM paziņoja, ka uzmanība Lībijā ir jāpievērš valsts suverenitātes un valstiskuma atjaunošanai.

Krievijai ir liela nozīme Lībijas krīzes noregulēšanas darbā – tā pilda vidutāja lomu un cenšas uzturēt attiecības ar visām konflikta pusēm. Ārlietu ministra vietnieks Mihails Bogdanovs paziņoja, ka Maskava centīsies pamudināt visus ārējos spēlētājus atbalstīt krīzes noregulēšanu Lībijā – šajā konfliktā militāra risinājuma nav.

Ziņu lente
0