Francija pastiprina robežkontroli un pieprasa uzradīt negatīvu Covid-19 testu

© Sputnik / Александра Масальцева / Pāriet pie mediju bankasЗарубежные страны. Франция
Зарубежные страны. Франция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas iedzīvotājiem, dodoties uz Franciju, tagad nepieciešams ņemt līdzi negatīvu Covid-19 testu; Francijas varas pieņēma šādu lēmumu sarežģītās epidemioloģiskās situācijas dēļ.

RĪGA, 25. janvāris - Sputnik. Covid-19 pandēmijas dēļ Francijas valdība pieņēma lēmumu pieprasīt visiem ieceļotājiem no Latvijas un citām ES dalībvalstīm paradīt negatīvu Covid-19 testu, raksta Bb.lv.

Šī prasība attiecas uz personām, kas ieceļo Francijā pa jūru vai ar gaisa transportu, turklāt negatīvs Covid-19 tests jāsaņem ne agrāk kā 72 stundas pirms ierašanās. Šāda prasība kopš janvāra vidus jau attiecas uz iebraucējiem no valstīm, kas neietilpst ES.

Испытания вакцины ЭпиВакКорона - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ko varam gaidīt no "EpiVakKorona". Informācija par peptīdu vakcīnu Covid-19 profilaksei

Tomēr tāda robežkontroles pastiprināšana neattiecas uz tiem, kas iebrauc Francijā pa zemes ceļiem.

Iepriekš Sputnik rakstīja, ka Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir atjauninājis valstu sarakstu, ierodoties no kurām jāievēro desmit dienu pašizolācija.

Kopš 23. janvāra obligātā pašizolācija ir nepieciešama pēc visu Eiropas Savienības valstu apmeklējuma, izņemot Vatikānu. Tā ir vienīgā ES valsts, kur Covid-19 saslimstības slieksnis nepārsniedz 50 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju.

Valstu vidū, kuras neietilpst Eiropas Savienībā un Eiropas Ekonomikas zonā, pašizolācija nav nepieciešama pēc atgriešanās no Dienvidkorejas, Ruandas, Jaunzēlandes, Taizemes, Singapūras un Austrālijas.

Pašizolācija ir nepieciešama pēc atgriešanās no Lielbritānijas. Tāpat būs jāsēž mājās pēc Japānas apmeklējuma.

Ziņu lente
0