Norvēģu kompānija DNV GL atteikusies no "Ziemeļu straumes 2" sertifikācijas

© Nord Stream 2Трубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
DNV GL ir "Ziemeļu straumes" un "Ziemeļu straumes 2" partneris. Kompānija ik gadus sertificē pirmo projektu kopš 2012. gada. Pārbaudes procedūras mērķis – risku minimizēšana cilvēku dzīvībai, materiālajām vērtībām un apkārtējai videi.

RĪGA, 3. janvārisSputnik. Norvēģu kompānija "Det Norske Veritas" (DNV GL) atteikusies sertificēt gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", ņemot vērā ASV sankcijas, vēsta RIA Novosti.

"DNV GL pārtrauks visus cauruļvadu sistēmas "Nord Stream 2" pārbaudes pasākumus saskaņā ar sankcijām un līdz brīdim, kad šīs sankcijas zaudēs spēku. Mēs īstenojam projekta atbalsta apturēšanas plānu," kompānijas paziņojumu citēja RBK.

DNV GL ir "Ziemeļu straumes" un "Ziemeļu straumes 2" partneris. Kompānija ik gadus sertificē pirmo projektu kopš 2012. gada. Pārbaudes procedūras mērķis – risku minimizēšana cilvēku dzīvībai, materiālajām vērtībām un apkārtējai videi.

Gāzesvada inspekcija ir obligāta projekta iecirknī Dānijas ūdeņos, kura būvdarbi vēl nav sākušies un ieplānoti 2021. gada janvāra vidū.

Iepriekš Dānijas Enerģētikas aģentūra informēja, ka iecirkni var sertificēt jebkura trešā puse, kas var izniegt likumīgu atbilstības sertifikātu.

ASV sankcijas

Iepriekš ASV Senāts pārvarēja Donalda Trampa veto 2021. gada aizsardzības budžetam. Tagadējais ASV vadītājs atteicās parakstīt dokumentu, ko uzskata par dāvanu Krievijai un Ķīnai.

Перевалка труб для Северного потока - 2 в немецком порту Мукран, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Strādā par spīti visam": "Ziemeļu straume 2" izgājusi finiša taisnē

Cita starpā budžets paredz sankciju paplašināšanu pret Krievijas gāzesvadiem "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume". Ierobežojumi attiecināti uz kompānijām, kas sniedz "Ziemeļu straumei 2" pakalpojumus, iekārtas vai finansējumu kuģu modernizācijai vai ekipēšanai. Turklāt dokumentā maksimāli paplašināti sankciju formulējumi par apdrošināšanu projekta ietvaros.

ASV aktīvi iebilst pret gāzesvadu, jo cenšas palielināt savas sašķidrinātās dabasgāzes piegādes Eiropai.

Krievijas valsts valsts vadītājs Vladimirs Putins savā ikgadējā preses konferencē decembra vidū paziņoja, ka atlicis izbūvēt aptuveni 165 kilometrus garu gāzesvada iecirkni. Tāpat prezidents pauda pārliecību, ka gāzesvads tiks pabeigts. Viņš norādīja, ka projekts ir izdevīgs Eiropas ekonomikai kopumā, it īpaši Vācijai un atbilst tās interesēm.

Ziņu lente
0