Nosauktas pieprasītākās profesijas 2021. gadā

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasУдаленный режим работы из-за угрозы распространения коронавируса
Удаленный режим работы из-за угрозы распространения коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devēji konstatējuši, ka līdz ar vispārēju pāreju pie digitālās ēras parādījušās divas svarīgas jaunas iemaņas – datoru zināšanas un kiberdrošības pamatu prasmes.

RĪGA, 2. janvāris — Sputnik. Jaunajā gadā darba devēju vidū vispieprasītākie būs medicīnas darbinieki, IT speciālisti un pārdevēji, kas spēj ātri apgūt jaunas iemaņas. Pie tādiem secinājumiem nonākuši Krievijas kadru atlases servisu "Rabota.ru" un "SberIndeks" eksperti pētījumā par 2020. gada provizoriskajiem rezultātiem darba tirgū, stāsta RIA Novosti.
vienlaikus 2021. gadā sagaidāms īpašs farmaceitu, autovadītāju, komplektētāju, kurjeru un loģistikas speciālistu pieprasījums.

Viena no galvenajām tendencēm tuvākajos gados būs gatavība nepārtraukti mācīties. "Ņemot vērā pārkvalifikācijas tendenci un spēju ātri iekļauties profesijā, ļoti noderīgas iemaļas būs spēja pielāgoties un elastība," pastāstīja pētījuma autori.

Обучение студентов в Бауманском университете - Sputnik Latvija
Latvijas profesori varētu saņemt tiesības uz KF pilsonību vienkāršotā kārtībā

Kā vienu no piemēriem viņi minēja pedagogus, kuri bija spiesti steigšus apgūt videozvana un grupu konferences programmas, organizēt mājas darbu pārbaudi tiešsaistē.

Vēl divas svarīgas iemaņas, kas saistītas ar vispārēju pāreju pie digitālās ēras, – datoru zināšanas un kiberdrošības pamatu prasmes, atzīmēts pētījumā.

2020. gadā Maskavā vispopulārākās izrādījās taksometra vadītāja, fasētāja un komplektētāja vakances. Sanktpēterburgā darba devēji visbiežāk meklēja krāvējus, apkopējus un fasētājus. Ņižņijnovgorodā un Saratovā ļoti pieprasīti bija fasētāji, matemātikas skolotāji, kā arī papildu izglītības pedagogi.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu 2020. gadā reģistrēts studentiem paredzēto vakanču pieaugums (+24%). "Darba devēju vidū 2020. gadā pieaugusi interese par kandidātiem uz pilnu slodzi (+64% salīdzinājumā ar 2019. gadu) un samazinājies vakanču skaits ar slīdošo grafiku (-28%)," atzīmēts pārskatā.

Jāpiezīmē, ka darba piedāvājumu skaits kaimiņvalstī 2020. gadā samazinājies par 26% salīdzinājumā ar 2019. gadu, bet darba meklētāju sludinājumu skaits sarucis par 9%.

Ziņu lente
0