PVO vadītājs: pasaulei jābūt gatavai jaunām epidēmijām

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Veselības organizācijas ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss uzskata, ka pasaulē pastāv pandēmiju cikliskums, tāpēc jau tagad ir jāpalielina investīcijas veselības aprūpes nozarē.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss aicinājis palielināt investīcijas veselības aprūpes nozarē visā pasaulē, jo tuvākajā laikā gaidāms kārtējais pandēmiju cikls, stāsta dw.com.

Pēc viņa domām, pašreizējā koronavīrusa pandēmija nav pēdējā: vēsture liecina, ka epidēmijas ir cilvēces dzīves daļa. Veselības aprūpes nozares finansējuma pieaugums palīdzēs gatavoties nelaimēm, kā arī dos iespēju "mūsu bērniem un viņu bērniem mantot drošāku un stabilāku pasauli".

Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Izslimot vai vakcinēties? Patiesība par vakcīnu Covid-19 profilaksei

Gebreiesuss atzīmēja, ka brīdinājumi par pašreizējās pandēmijas tuvošanos izskanējuši vairākus gadus iepriekš, tomēr pasaule nav bijusi tai gatava.

"Mums ir jāgūst mācība no notikušā," konstatēja PVO vadītājs.

Atgādināsim, ka vakar Latvijā veikti 5054 Covid-19 testi, reģistrēti 511 jauni infekcijas gadījumi.

Apstiprinošo testu daļa sasniegusi 10,1%. Diennakts laikā valstī fiksēts rekordliels koronavīrusa mirušo pacientu skaits – 44 cilvēki. Jaunākais starp aizgājējiem piederēja pie 35-40 gadu vecuma grupas.

Daudzās Eiropas valstīs sākusies brīvprātīga iedzīvotāju vakcinācija. Latvijā tā sāksies šodien. Rīgas Austrumu slimnīca pastāstīja, kā noritēs vakcinācija un kas vakcīnu saņems pirmie.

Ziņu lente
0