Vācu mediji stāsta par jaunu pavērsienu "draudu spirālē"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Die Welt uzskata, ka ASV pieļauj iespējamu raķešu triecienu Eiropai un nepārtraukti saglabā modrību, tomēr atzīst, ka bruņojuma ātruma dēļ pastāv risks "neizziņot trauksmi savlaicīgi".

RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Vācu preses izdevums Die Welt nodēvējis hiperskaņas bruņojuma attīstības ēru par "murgu" Eiropas drošībai un stāsta par jaunu pavērsienu "draudu spirālē", vēsta RIA Novosti.

Raksta autori atgādināja par starpkontinentālo raķešu mācību startu no Krievijas zemūdenes Ohotskas jūrā – toreiz ASV Gaisa kara spēku bāzē Vācijā iedarbojās trauksmes signāls par īstu raķetes startu.

Пуск российской гиперзвуковой ракеты Циркон в Белом море сняли на видео - Sputnik Latvija
Video
Hiperskaņas raķetes "Cirkon" starts Baltajā jūrā

Pēc viņu domām, šis gadījums liecina, ka ASV pieļauj iespējamu raķešu triecienu Eiropai un nepārtraukti saglabā modrību, tomēr atzīst, ka bruņojuma ātruma dēļ pastāv risks "neizziņot trauksmi savlaicīgi".

"Līdz ar tā saucamā hiperskaņas bruņojuma parādīšanos agrākie apziņošanas un pretraķešu aizsardzības tīkli kļūs bezjēdzīgi, reaģēšanas laiks dramatiski samazinās," apgalvo raksta autori.

Berlīnes Ārpolitikas analītiskā centra eksperti uzskata, ka hiperskaņas bruņojums spēj izjaukt līdzsvaru starp kodollielvalstīm un kaitēt pārrunām par atbruņošanās jautājumiem.

Viņi apliecina, ka līdera vietas hiperskaņas bruņojuma jomā ieņem Krievija un Ķīna, bet ASV "pieliek visus spēkus", lai panāktu tās. Pie tam atzīmēts, ka Vladimiram Putinam nerūp ASV projekti, jo Krievijas rīcībā ir efektīvi pretdarbības līdzekļi – zenītraķešu sistēma S-500 un "kaut kāda modernizēta pārtvērējraķete".

Ziņu lente
0