Ātri skriesi – ātri klupsi. ASV pieļāvušas kļūmi hiperskaņas raķetes izmēģinājumos

© Air Force / Giancarlo CasemИспытания гиперзвуковой крылатой ракеты AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW)
Испытания гиперзвуковой крылатой ракеты AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu hiperskaņas raķetes prototops izmēģinājumos pat nepacēlās gaisā. Runa nav par problēmām ar konstrukciju, - vainojamas muļķīgas kļūdas.

Informācijas avoti pačukstējuši portālam Air Force Magazine, ka amerikāņu Gaisa spēkiem izgāzušies hiperskaņas raķetes prototipa izmēģinājumi. Tiesa, datus neviens nav apstiprinājis oficiāli. Tomēr arī noliegti tie nav, konstatēja radio Sputnik autore Mila Žuravļova.

Zināms, ka Gaisa spēki un ASV Aizsardzības ministrijas Perspektīvo pētījumu projektu pārvalde izmēģinājumu gaitā pacēla gaisā telemetrijas lidmašīnu un atbrīvoja izmēģinājumu zonu. Tomēr raķete no B-52 borta netika palaista.

Jau septembrī Pentagons ziņoja, ka sekmīgi izmēģinājis divus koncepcijas Hypersonic Air-breathing Weapon Concept hiperskaņas spārnotās raķetes prototipus. Taču tagad kaut kas aizgājis greizi.

Vai tik pie vainas nav tas, ka amerikāņu Aizsardzības ministrija tik ļoti steidzas panākt Krieviju un Ķīnu, ka pieļauj muļķīgas kļūdas?

Viņi taču paši atzina, ka nopietni atpaliek no konkurentiem. Donalds Tramps pat apgalvoja, ka Maskava un Pekina nozagušās ASV raķešu ražošanas tehnoloģijas, kamēr valsti vadījis Baraks Obama. Un tagad Savienotās Valstis septiņjūdžu soļiem pūlas atgūt zaudēto.

Bruņojums ir smalka lieta, te steiga ir nevietā. Lai arī amerikāņi sasolīja "super-puper-raķeti" līdz 2022. gadam, var sanākt, ka tā pašā atbildīgākajā brīdī vienkārši nepacelsies gaisā. Vai – vēl ļaunāk – trāpīs ne tur, kur vajadzētu…

Ziņu lente
0