Atbraukuši uz Londonu, un viss pēkšņi slēgts: panika transporta blokādes dēļ

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasВ Великобритании введен карантин в связи с коронавирусом
В Великобритании введен карантин в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažs nolēmis apciemot draugus, citam ieplānota ārstēšanās Londonā, vēl kāda meitai tuvojas dzemdības: robežu slēgšana ar Lielbritāniju sagādājusi lielas problēmas baltiešiem.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Lēmums slēgt robežas ar Lielbritāniju, ņemot vērā valstī reģistrēto jauno koronavīrusa štammu, radījis jaunas grūtības ārvalstniekiem kuri strādā un dzīvo Apvienotajā Karalistē vai saistīti ar to radnieciskām saitēm. RIA Novosti aprunājās ar dažiem baltiešiem, kurus jaunā izolācija pārsteigusi nesagatavotus.

Latvijas valdība pieņēmusi lēmumu pārtraukt pasažieru pārvadājumus ar Lielbritāniju, kad tika saņemta informācija par jauno koronavīrusa štammu, kas atrasts valstī. Līdzīgus lēmumus piņēmušas arī Lietuvas un Igaunijas valdības.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Baltijas valstis aptur ceļošanu uz Lielbritāniju

"Nekur neplānoju doties, mēs ar ģimeni domājām pavadīt svētkus šeit. Tā sakot, mūs arī tepat tīri labi baro... Tomēr sestdien pie mums no Lietuvas atbrauca draugi, bet svētdien visu slēdza. Nezinām, ko tagad iesākt. Nevienam nav ne jausmas," pastāstīja britu būvuzņēmuma direktors lietuvietis Povils.

Pēc viņa domām, robežu slēgšana nav saistīta ar jaunu vīrusa tipu, runa drīzāk ir par Brexit.

"Vienkārši par to ziņoja jau sen, bet te pēkšņi vienas dienas laikā slēdza robežas... Es domāju, runa nav par vīrusu. Tas nenotiek tāpat vien. Iespējams, tam ir sakars ar Brexit, iespējams, politika," viņš teica.

Savukārt Igaunijas iedzīvotāja Jeļena noraizējusies, ka nevarēs aizbraukt uz Londonu – tur dzīvo viņas meita, un viņa drīz laidīs pasaulē mazuli.

"Londonā man ir meita, viņa ir gaidībās, man jālido uz turieni februārī pieskatīt vecāko mazmeitu un palīdzēt meitai pēc dzemdībām, bet tagad nezinu, vai mani ielaidīs, vai kaut kas lidos," pastāstīja Jeļena.

Sieviete pastāstīja arī par savu paziņu, kura Lielbritānijā ārstējas no vēža, bet svētkos nolēmusi atlidot uz Tallinu – apraudzīt ģimeni.

Аэропорт Хитроу в Лондоне - Sputnik Latvija
Vislipīgākais paveids: ES valstis aptur aviosatiksmi ar Lielbritāniju

"Ja viņai nav naudas, lai šeit par maksu skrietu pie ārsta, nezinu, kā būs," žēlojās Jeļena.

Sestdien Lielbritānijas Jauno respiratoro vīrusu infekciju konsultatīvā padome apstiprināja, ka valstī reģistrētais koronavīrusa štamms izplatās ar lielāku ātrumu un prasa no iedzīvotājiem lielākus piesardzības pasākumus. Provizoriskās aplēses liecina, ka vīrusa jaunā mutācija, iespējams, ir par 70% infekciozāka nekā parastais vīruss, tomēr pagaidām nekas neliecina, ka tas ir bīstamāks no letalitātes vai hospitalizācijas viedokļa.

Reisus no Lielbritānijas vairs nepieņem virkne ES valstu, kā arī Turcija, Izraēla un Saūda Arābija, kas nolēmusi uz nedēļu slēgt iebraukšanu valstī caur sauszemes robežu un uz šo laiku apturēt arī visus starptautiskos reisus.

Duvras osta paziņoja, ka nepieņems prāmjus – ne pasažieru, ne kravas transportu – uz Eiropu. Līdzīgus soļus spērušas arī citas ostas. Uz 48 stundām slēgts dzelzceļa tunelis zem Lamanša.

Ziņu lente
0