Popular Mechanics nosaucis "Bulava" palaišanu par civilizācijas beigu mēģinājumu

© Sputnik / Ildus Gilyazutdinov / Pāriet pie mediju bankasРоссийская атомная подводная лодка стратегического назначения проекта 955 "Владимир Мономах" прибыла в пункт постоянного базирования Вилючинск на Камчатке
Российская атомная подводная лодка стратегического назначения проекта 955 Владимир Мономах прибыла в пункт постоянного базирования Вилючинск на Камчатке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums pastāstīja par ballistisko raķešu izmēģinājumiem Krievijā, kuru ietvaros palaistās raķetes šķērsoja gandrīz visu valsti.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Amerikāņu žurnāls Popular Mechanics novērtēja četru ballistisko raķešu "Bulava" palaišanu no zemūdenes "Vladimir Monomah", vēsta RIA Novosti. Savā materiālā autors zalves izmēģinājumus nosauca par "civilizācijas beigu priekšskatu".

Залп четырьмя баллистическими ракетами Булава с борта новейшей подлодки Владимир Мономах - Sputnik Latvija
Video
Ballistisko raķešu "Bulava" starts no jaunākās zemūdenes "Vladimir Monomah" klāja

Aizvadītās nedēļas nogalē Krievijas atomzemūdene "Vladimir Monomah" pirmo reizi palaida zalvi no četrām raķetēm "Bulava", atrodoties zem ūdens Ohotskas jūrā. Zalves mērķis atradās Čiža poligonā Arhangeļskas apgabalā. Vis raķešu bloki sekmīgi sasniedza poligonu.

Izdevums atzīmēja, ka raķetes šķērsojušas gandrīz visu Krievijas teritoriju "no punkta uz ziemeļiem no Japānas līdz punktam netālu no Somijas".

Rakstā precizēts, ka raķetes "Bulava", palaistas no Ohotskas jūras, var sasniegt lielāko daļu Savienoto Valstu uz rietumiem no Misisipi, bet raķetes, kas palaistas no Baltās jūras, var sasniegt ASV teritorijas uz austrumiem no minētās upes.

"Labi, ka tie bija tikai izmēģinājumi," konstatēja materiāla autors.

Publikācijā izskanēja apgalvojums, ka "Bulava" ir aptuveni ekvivalenta amerikāņu raķetei Trident D-5. Uzsvērts, ka puse no 12 jaunās raķetes testiem, kas aizritēja 2003.-2009. gg., nebija sekmīgi, tomēr visi 10 mēģinājumi no 2018. gada bija veiksmīgi.

Ziņu lente
0