Politika

"Sagriezis vēsturi šķērsām". Eiropiešus sakaitinājuši Pompeo izteikumi par Krieviju

© AP Photo / Manuel Balce CenetaГосударственный секретарь США Майк Помпео
Государственный секретарь США Майк Помпео  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs apgalvo, ka Maskava apdraudot stabilitāti Vidusjūras reģionā un valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs "mēģija sagrozīt vēsturi".

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Avīzes Le Figaro lasītāji pauduši savu viedokli par ASV valsts sekretāra Maika Pompeo izteikumiem, kurš pārmeta Krievijai konfliktu kurināšanu Vidusjūras reģionā, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš amerikāņu diplomāts apgalvoja, ka Maskava apdraudot stabilitāti Vidusjūras reģionā un valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs "mēģina sagrozīt vēsturi".

"Amerikāņi ar kaut kādu šausminošu sistemātiskumu velk dienas gaismā tos pašus anahroniskos "krievu briesmoņa" draudus, lai mūs pabiedētu. Pie tam paši amerikāņi Eiropai atvēl karaspēļu vietas lomu," konstatēja Dany L.

"Neesmu pamanījis, ka – skaidra lieta! – Putins iznīcināja Irāku un Lībiju kā vienotas valstis, noslepkavoja Sadamu Huseinu un pārgrieza rīkli Kadāfi. Putins, ne ASV pataisīja Afganistānu par valsti teroristu rokās. Lūk, kā es sagriežu vēsturi šķērsām – gluži kā Pompeo," ironizēja Aidetoi.

"Amerikāņi ir labie, krievi un ķīnieši – sliktie. ASV aizsargā brīvību, taču nez kāpēc rīkojas ar kara, embargo un ekonomisko staciju metodēm. Tas viss gaida valstis, kas nepilda tā saucamos noteikumus, ko ASV noteikumas starptautisko tiesību vietā," atzīmēja Giac.

"Es dievinu Pompeo! Es ilgošos pēc viņa. Viņam trūkst tikai apaļa sargana deguna. Ar to Pompeo būtu ideals starptautisko attiecību klauns," pajokoja Karakol51.

Vakar Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, piedaloties preses konferencē Horvātijā, komentēja Pompeo paziņojumu. Ministrs uzsvēra, ka ASV politika Vidusjūras reģionā ir nekonstruktīva. Piemēram, viņš norādīja, Vašingtona bez iemesla cenšas visām reģiona valstīm "aizliegt" sadarbību ar Maskavu.

Ziņu lente
0