Minska uzskata, ka NATO gatavojas pielietot spēku pret Baltkrieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija norāda, ka NATO lidmašīnu skaits Baltijas valstu gaisa telpas apsardzei ir pieaudzis, kaujas lidojumu intensitāte ir daudz lielāka – gandrīz 40 lidojumi dienā.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Baltkrievija ir noraizējusies par kaimiņvalstu aizsardzības izdevumu pieaugumu 30-40% diapazonā, informēja republikas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās pārvaldes priekšnieks Ruslans Kosigins, vēsta RIA Novosti.

"ASV un NATO paplašina centienus apgūt Polijas un Baltijas valstu gaisa telpu. Piemēram, NATO ABS (Apvienoto bruņoto spēku – red.) misijā Baltijas valstu gaisa telpas apsardzei tiek izmantotas lidmašīnas. Iepriekš to bija 4, šodien – jau 15. Kaujas lidojumu intensitāte vairākkārt pieaugusi, it īpaši pēdējā laikā, sastāda gandrīz 40 lidojumus dienā," Kosigins pastāstīja intervijā telekanālam СТВ.

Viņš konstatēja, ka Baltkrievijai jau atkal rodas loģisks jautājums: "Kādiem nolūkiem un kam, pret ko tie (sagatavošanās darbi – red.) ir vērsti?" Kosigins atzīmēja, ka Minska vēl joprojām nav saņēmusi "saprātīgas atbildes" uz šiem jautājumiem.

"Tas viss liecina, ka minētās Rietumu darbības Austrumeiropas valstu, tostarp arī Polijas un Baltijas valstu teritorijā nozīmē sagatavošanos spēka pielietošanai. Mēs vērtējam, ka tuvākajā laikā saglabāsies tendence paplašināt ārvalstu militāro klātbūtni mūsu valstij kaimiņos esošajās valstīs," uzsvēra pārvaldes priekšnieks.

Александр Лукашенко выступает перед сторонниками на площади Независимости - Sputnik Latvija
NATO bruņotie spēki ir pienākuši pie Baltkrievijas robežām, paziņoja Lukašenko

Tāpat viņš norādīja, ka militāri politiskās un stratēģiskās situācijas straujas pasliktināšanās rezultātā "veicamie pasākumi ļaus ASV un NATO militārajai vadībai īsā laikā izveidot Austrumeiropā trieciena grupējumus un sagatavot tos pielietošanai".

"Turklāt, ņemot vērā atsevišķu politiķu izteikumus par mūsu valsts rietumu reģionu vēsturisko piederību Polijai, jau izvērstos karaspēka grupējumus no NATO ABS, kas šodien cita starpā dislocēti Polijā, Lietuvā, iespējams izmantot, protams, nekavējoties," paziņoja Kosigins.

Ģenerālštāba pārvaldes priekšnieks apliecināja, ka Baltkrievijas karavīri saprot, kas notiek valstī, analizē un fiksē visus procesus. Ņemot vērā situāciju, Baltkrievija "reaģē adekvāti", uzsvēra Kosigins.

"Mūsu reakcija ir skaidra un saprotama visiem: iejaukšanās mūsu valsts iekšējās lietās, mēģinājumi runāt ar mums no spēka pozīcijas, protams ir bezcerīga," viņš piezīmēja noslēgumā.

Ziņu lente
0