ANO prognozē katastrofālu 2021. gadu

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasШтаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке
Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO Pasaules pārtikas programmas direktors vēsta, ka pandēmijas rezultātā badacietēju skaits pasaulē pieaudzis līdz 270 miljoniem.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Nākamajā gadā pasaulei draud smaga humanitārā krīze, smagākā pēdējo 75 gadu laikā, paziņoja ANO Pasaules pārtikas programmas direktors Deivids Bizlijs Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas speciālajā sēdē, kas bija veltīta cīņai ar Covid-19, vēsta RIA Novosti.

Генеральный секретарь Организации Объединённых Наций (ООН) Антониу Гутерреш - Sputnik Latvija
ANO ģenerālsekretārs: par cilvēces pašnāvniecisko karu ar dabu

Viņš norādīja, ka nākamais gads "būs burtiski katastrofāls, ņemot vērā to, ko redzam patlaban".

Bizlijs atgādināja, ka pēdējo četru gadu laikā bruņoto konfliktu rezultātā uz bada nāves sliekšņa esošo cilvēku skaits pieaudzis no 80 līdz 135 miljoniem. Taču pandēmijas rezultātā šis rādītājs pieaudzis līdz 270 miljoniem, viņš piebilda.

"Tā kā mēs esam iztērējuši 19 triljonus dolāru, 2021. gadā tādas naudas var nebūt un, iespējams, nebūs. Notiek ekonomiskā lejupslīde, un vajadzības ir divkāršojušās," viņš paskaidroja.

Tomēr, ja izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus, pasaules sabiedrība pārvarēs humanitāro krīzi, uzsvēra Bizlijs.

"Daudziem saviem draugiem un līderiem visā pasaulē es stāstu, ka nākamgad mēs nespēsim visu finansēt. Tātad mums jāvelta prioritāra uzmanība destabilizācijas, bada un migrācijas problēmām," norādīja PPP vadītājs.

Šajā gadījumā, pēc viņa domām, cilvēce spēs "pārdzīvot 2021. gadu".

Pasaules veselības organizācijas jaunākie dati liecina, ka visā pasaulē reģistrēti vairāk nekā 63,5 miljoni koronavīrusa infekcijas gadījumu. Miruši vairāk nekā pusotrs miljons cilvēku. Starp Covid-19 visvairāk skartajām valstīm ir ASV, Indija un Brazīlija, tām seko Krievija, Francija, Spānija, Lielbritānija, Itālija, Argentīna un Kolumbija.

Ziņu lente
0