Ar Covid-19 inficētās ūdeles Dānijā ir iznīcinātas

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasНорка в клетке на экспериментальной звероферме
Норка в клетке на экспериментальной звероферме  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visas ar mutējušo koronavīrusu inficētās ūdeles Dānijā likvidētas, informēja Veterinārijas un pārtikas produktu pārvalde.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Dānijas Veterinārijas un pārtikas produktu pārvalde informēja, ka ar mutējušo koronavīrusu inficētās ūdeles valstī ir likvidētas visās fermās, kur konstatēta vīrusa mutācija, vēsta RIA Novosti.

Dzīvnieki nogalināti 284 fermās. Vēl 25 fermās pastāv aizdomas par iespējamu koronavīrusa infekciju.

​Veterinārijas un pārtikas produktu pārvalde savā mikroblogā Twitter informēja, ka turpina kontrolēt ūdeļu fermas valstīs jautājumā par koronavīrusa infekciju.

Informācija par to, ka Dānija plāno ūdeļu masveida likvidāciju, tika publicēta 4. novembrī. Valsts premjerministre Mete Frederiksena pastāstīja, ka ūdeles, iespējams, pārnēsā koronavīrusa mutāciju, kas var inficēt cilvēku.

Вирус-мутант: из-за COVID-19 в Дании запустили массовое истребление норок - Sputnik Latvija
Video
Vīruss-mutants: Covid-19 dēļ Dānijā masveidā likvidē ūdeles

Koronavīrusa "ūdeļu pasuga" pavājina organisma spējas veidot antiķermenīšus. Tā var radīt problēmas, izmantojot vakcīnu.

Ziņots, ka Dānijā, kur laika posmā no jūnija līdz oktobra vidum vīrusa "ūdeļu pasuga" konstatēta 214 cilvēkiem, nolems likvidēt visas ūdeles – 15-17 miljonus dzīvnieku.

Vēlāk Dānijas valdība atvainojās par nodomu likvidēt ūdeles, pirms pieņemts atbilstošais likums. Taču no pašas idejas iznīcināt dzīvniekus varasiestādes neatteicās, aizbildinoties ar cilvēku veselības saglabāšanu un dzīvības glābšanu.

Atzīmēts, ka ūdeļu iznīcināšana apdraud līdera vietu kažokādu izstrādājumu tirgū, ko Dānija ieņēma līdz šim.

Ziņu lente
0