"Melnais caurums". Kādu pārsteigumu amerikāņiem sagādājusi zemūdene "Volhov"

© Sputnik / Alexei Danichev / Pāriet pie mediju bankasСпуск на воду дизель-электрической подводной лодки "Волхов"
Спуск на воду дизель-электрической подводной лодки Волхов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevums National Interest novērtēja zemūdeni "Volhov" un tās bruņojumu. 1. ranga kapteinis, atvaļinātais militārais eksperts Vasilijs Dandikins komentēja publikāciju.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Amerikāņu izdevums The National Interest nosauca par iespaidīgu ieroci Krievijas JKF Klusā okeāna flotes dīzeļelektrisko zemūdeni B-603 "Volhov", stāsta RIA Novosti.

Žurnāls atzīmēja, ka minētās zemūdenes bruņotas ar raķešu kompleksu "Kalibr PL" un 533 mm torpēdām, kā arī mūsdienu radiolokācijas sistēmām un sakaru kompleksiem.

Raksta autors uzsvēra, ka šāda tipa zemūdenes paredzētas operācijām nelielā dziļumā un piekrastes rajonā, kā arī pretzemūdeņu pasākumiem.

"Volhov" projekta zemūdenes pieder pie trešās paaudzes. Tās aprīkotas ar mūsdienīgu inerciālo navigācijas kompleksu, automatizētu informācijas un vadības sistēmu, precīzu raķešu bruņojumu, spēcīgām torpēdām. Patlaban "Admiralitātes kuģubūvētavas" cehos tiek būvētas vēl divas šīs sērijas zemūdenes – "Magadan" un "Ufa".

Атомный подводный ракетоносный крейсер Орел, архивное фото - Sputnik Latvija
Daily Mail: Krievijas zemūdeņu skaits Atlantijā "satriec"

Militārais eksperts, atvaļinātais 1. ranga kapteinis Vasilijs Dandikins radio Sputnik ēterā sniedza komentārus par amerikāņu izdevuma publikāciju.

"Tas ir projekta "Varshavyanka" zemūdenes pilnveidots variants, ņemot vērā pilnveidojumus visos virzienos, piemēram, elektronikā un, protams, bruņojumā. Agrākajām zemūdenēm bija torpēdas, tās varēja uzstādīt mīnas, toties šīs ir trieciena zemūdenes, bruņotas ar spārnotajām raķetēm "Kalibr"... Domāju, tuvākajos gados Klusā okeāna flote saņems pilnvērtīgu vienību – maztrokšņainas trieciena dīzeļelektriskās zemūdenes, kas iedēvētas par "melno caurumu", ar pietiekami labiem apstākļiem ekipāžai – arī tas ir ļoti svarīgi. Tās aptver gan pretzemūdeņu, gan trieciena iespējas, tātad tā ir daudzfunkcionāla zemūdenes. Domāju, tas patiešām būs teicams papildinājums Klusā okeāna flotei un zemūdene savus uzdevumus pildīs sekmīgi. Patīkami, ka amerikāņi nosaukuši to par zemūdeni ar "iespaidīgu bruņojumu". Tā patiešām ir laba zemūdene, tomēr pieder pie trešās paaudzes. Pie mums jau tiek izstrādāta nākamās, ceturtās paaudzes zemūdene," atgādināja Vasilijs Dandikins.

Ziņu lente
0