Mediji vēsta: ASV tiecas panākt Krieviju un sūta uz Arktiku vecu ledlauzi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV rīcībā palicis tikai viens darbspējīgs ledlauzis – 44 gadus vecais kuģis "Polar Star", kam iespējamas dažādas tehniskas problēmas, vēsta amerikāņu mediji.

RĪGA, 11. novembris - Sputnik. Krievijas augošā aktīvā darba fonā Arktikā ASV sūta turp savu pēdējo darbspējīgo ledlauzi "Polar Star", lai "aizsargātu suverentitāti jūrā un valstu drošību reģionā," stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz Business Insider.

Izdevums atgādināja, ka augusta vidū pēc ugunsgrēka uz borta ASV Krasta apsardzes ledlauzis "Healy" bija spiests pārtraukt ieplānoto darbu Arktikā.

Северный морской путь. Порт Певек - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Krieviem to ir desmitiem, mums – divi": joma, kurā ASV bezcerīgi atpalikušas no Krievijas

Rezultātā ASV rīcībā palicis tikai viens darbspējīgs ledlauzis – 44 gadus vecais kuģis "Polar Star". Taču pastāv augsts risks, ka arī uz šī kuģa iespējamas dažādas tehniskas problēmas, vēsta amerikāņu mediji.

Patlaban Krievijas rīcībā ir aptuveni 50 ledlauži, atgādināja Business Insider.

Šī gada martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins apstiprināja jauno Arktisko stratēģiju laika periodam līdz 2035. gadam, kas paredz aktīvu reģiona ekonomisko apgūšanu.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija konstatēja, ka NATO dalībvalstis, aizbildinoties ar pārmetumiem Krievijai par Arktikas "militarizāciju", turpina audzēt reģionā savu militāro potenciālu.

Ziņu lente
0