PVO saņēmusi dokumentus par ASV izstāšanos no organizācijas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps jau jūlijā iesniedza Kongresā oficiālu paziņojumu par valsts izstāšanos no Pasaules veselības organizācijas.

RĪGA, 2. novembris - Sputnik. Pasaules veselības organizācijas (PVO) sekretariāts saņēmis dokumentus par ASV izstāšanos no organizācijas, informēja Krievijas Ārlietu ministrijas ANO operatīvās darbības un starptautiskās attīstības nodaļas vadītājs Grigorijs Ustinovs, vēsta RIA Novosti.

"Amerikas Savienotās Valstis paziņojušas par savu izstāšanos (no PVO – red.), tur jāievēro noteiktas procedūras. Tomēr tas ir paziņots, un PVO sekretariāts saņēmis atbilstošās notas un dokumentus," diplomāts atklāja forumā "Sadraudzība".

ASV prezidents Donalds Tramps jau jūlijā iesniedza Kongresā oficiālu paziņojumu par valsts izstāšanos no Pasaules veselības organizācijas. Tramps iepriekš informēja, ka valsts pārtrauc attiecības ar PVO, jo organizācija "atteikusies īstenot pieprasītās reformas". Pēc viņa vārdiem, Savienotās Valstis "novirzīs šos līdzekļus visai pasaulei steidzamām veselības aprūpes vajadzībām". Tramps apsūdzēja PVO par koronavīrusa epidēmijas mērogu slēpšanu Ķīnas interesēs. ASV Valsts departaments informēja, ka ASV pametīs PVO 2021. gada jūlijā.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politologs izskaidroja, kāpēc Tramps nolēma lauzt attiecības ar PVO

ASV neuzticas PVO arī jautājumā par Krievijas vai Ķīnas izstrādāto vakcīnu vērtējumu, iepriekš pavēstīja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Visai pasaulei vajadzēs uzmanīgi, rūpīgi izpētīt (šīs vakcīnas – red.) un pārliecināties, ka mums ir patiesi zinātniskie dati, tāpat, kā mēs tos prasām no visiem, kas piedāvā iegādāties un izplatīt vakcīnu. Mana pārliecība par PVO ir gandrīz nulles līmenī – tajā ziņā, vai tā ir spējīga rīkoties nevis uz politikas, bet gan zinātnes pamatiem," viņš apgalvoja intervijā žurnālistam Hjū Hjūitam.

Intervija publicēta programmas "Hjū Hjūita šovs" vietnē.

Pēc Pompeo domām, Krievija un Ķīna cenšas "nevis panākt izrāvienu medicīnā vai epidemioloģijā, bet gan politisku, diplomātisku izrāvienu".

Ziņu lente
0