Bijušais ASV valsts sekretārs nosauca valsts izstāšanos no INF līguma par milzīgu kļūdu

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līgums starp PSRS un ASV par to vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidāciju tika parakstīts 1987. gada 8. decembrī, Vašingtonā.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Bijušais ASV valsts sekretārs Džordžs Šulcs, kurš ieņēma šo amatu no 1982. līdz 1989. gadam, nosauca par milzīgu kļūdu ASV izstāšanos no Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma (INF līgums), vēsta RIA Novosti.

"Izstāšanās no Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma ir milzīga kļūda. Jūs pazaudējāt ne vien pašu vienošanos, bet arī visus ievērošanas kontroles normatīvus, pie kuriem mēs tik ilgi strādājām," paziņoja Šulcs intervijā avīzei New York Times.

Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks atbildēja uz ASV paziņojumiem par hiperskaņas raķetēm Eiropā

"Viņi, izskatās, skeptiski attiecas pret šīm vienošanām, pret jebkuru vienošanos. Vienošanās parasti nemēdz būt ideālas. Jūs nesaņemsiet visu, ko vēlaties. Vajag nedaudz piekrist kompromisiem. Tas ir daudz labāk, nekā vispār nekas," pauda savu viedokli Šulcs attiecībā uz ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas rīcību.

Līgumu starp PSRS un ASV par to vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidāciju 1987. gada 8. decembrī, Vašingtonā parakstīja PSKP CK ģenerālsekretārs Mihails Gorbačovs un ASV prezidents Ronalds Reigans. Līgums stājās spēkā 1988. gada 1. jūnijā un līdz savas darbības izbeigšanai 2019. gada 2. augustā ASV vienpusīgās izstāšanās rezultāta no tā bija beztermiņa līgums.

Ziņu lente
0