Daily Mail: Krievijas zemūdeņu skaits Atlantijā "satriec"

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasАтомный подводный ракетоносный крейсер "Орел", архивное фото
Атомный подводный ракетоносный крейсер Орел, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Lielbritānijas flotes operāciju zonu Krievija tagad sūta divas vai trīs zemūdenes, nevis vienu, kā agrāk, pastāstīja izdevuma informācijas avots no valsts Jūras kara spēkiem.

RĪGA, 28. oktobris - Sputnik. Atlantijas ziemeļu daļā strādājošo Krievijas zemūdeņu skaits ir krasi palielinājies, saviem lasītājiem vēsta britu izdevums Daily Mail, stāsta RIA Novosti.

Saskaņā ar izdevuma datiem, Apvienotās Karalistes krastu tuvumā manītas Krievijas grūti fiksējamās daudzfunkcionālās atomzemūdenes "Schuka B" (NATO klasifikācijā – "Akula").

"Ziemeļatlantijā ieejošo Krievijas zemūdeņu skaits ir satriecošs," Daily Mail citēja savu informācijas avotu no Lielbritānijas Jūras kara spēkiem.

Uz Lielbritānijas flotes operāciju zonu Krievija tagad sūta divas vai trīs zemūdenes, nevis vienu, kā agrāk, pastāstīja izdevuma sarunbiedrs. Pēc viņa domām, situācija esot "nopietna".

Подводный крейсер Князь Владимир  - Sputnik Latvija
ASV Jūras spēku veterāns paskaidroja, ar ko draud cīņa ar Krievijas zemūdenēm

Jūlijā avīze Wall Street Journal, atsaucoties uz NATO pārstāvjiem un militārajiem analītiķiem, informēja, ka patlaban Krievija izvērš lielāku skaitu zemūdeņu uz ilgāku laiku tajos Atlantijas okeāna rajonos, kur tās var apdraudēt NATO kara kuģus un svarīgus ASV infrastruktūras objektus.

Iepriekš amerikāņu militārpersonas jau vairākkārt sūkstījās par to, ka Krievijas zemūdenes atņēmušas viņu flotei "kluso ostu". Piemēram, viceadmirālis Endrjū Vudijs Luiss paziņoja, ka Pentagons jau zaudējis neapstrīdamo līdera vietu Atlantijā. Pēc viņa vārdiem, Maskava izmanto tehniku ar "nāvējošākām bruņojuma sistēmām", tāpēc amerikāņu flotes sagatavošanās dažādām operācijām kļūst aizvien sarežģītāka. Viņš piebilda, ka aiz ASV Jūras spēku Atlantijas flotes galvenās jūras kara bāzes robežām karavīri nejūtoties drošībā.

Ziņu lente
0