Vazā ligu no vienas valsts uz otru: Žirinovskis prognozēja Šengenas sabrukumu Covid-19 dēļ

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты РФ, лидер ЛДПР Владимир Жириновский
Кандидат в президенты РФ, лидер ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pandēmijas izplatības augstā riska rezultātā Eiropas valstis būs spiestas atgriezties pie ierastā pierobežas režīma, paziņoja Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Eiropu sagaida būtiskas pārmaiņas koronavīrusa pandēmijas rezultātā, līdz pat Šengenas zonas un kopīgās valūtas likvidācijai, uzskata Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis. Savu viedokli viņš pauda telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Politiķis norādīja, ka Covid-19 pandēmijas rezultātā Eiropas valstis atgriezīsies pie parastā robežkontroles režīma.

"Šengenas zona sabruks, jo Eiropas valstu iedzīvotājiem nav izdevīgi, ja cilvēks no vienas Eiropas valsts ievazā slimību citā. Tāpēc, domājams, tiks atjaunots parastais robežkontroles režīms," paskaidroja Žirinovskis.

Politiķis norādīja, ka, pēc viņa domām, pazudīs arī Eiropas kopējā valoda. "Lai cilvēki katrā valstī izmanto savu valūtu, lai nebūtu ietekmes," piebilda Žirinovskis.

Makrons brīdina par Šengenas zonas iespējamo sabrukumu koronavīrusa dēļ - Sputnik Latvija
Video
Makrons brīdina par Šengenas zonas iespējamo sabrukumu koronavīrusa dēļ

Par Šengenas zonas iespējamo sabrukumu koronavīrusa izplatības dēļ jau pavasarī runāja Francijas prezidents Emanuels Makrons, aicinot saliedēties cīņā ar jauno infekciju. Toreiz Francijas valsts vadītājs konstatēja, ka uz svaru kausiem likta Eiropas projekta izdzīvošana – Eiropa riskē ar Šengenas nāvi. Pandēmijas dēļ martā uz 30 dienām tika slēgtas Eiropas Savienības un Šengenas ārējās robežas. Atsevišķu ES dalībvalstu nacionālās robežas ir slēgtas vēl joprojām.

Pavasarī Eiropu atzina par koronavīrusa izplatības galveno perēkli, situācija Itālijā un Spānijā bija katastrofāla, tomēr ES valstis izšķieda ilgu laiku pasākumu saskaņošanai un līdzekļu piešķiršanai cīņā ar Covid-19. Rudens sākumā epidemioloģiskā situācija ES atkal pasliktinājās – slimības izplatība pieaug, veselības aprūpes sistēmu resursi izsīkst.

Ziņu lente
0