Eksperts pastāstīja, kā atslēgt izsekošanu ar viedtālruņa starpniecību

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Pāriet pie mediju bankasЖенщина фотографирует замерзший стометровый водопад Учан-Су в Крыму
Женщина фотографирует замерзший стометровый водопад Учан-Су в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējams atbrīvoties, ja ne no specdienestu uzmanības, ja esat tos ieinteresējis, tad vismaz no tiem, kas seko abonentiem reklāmas nolūkos.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Abonenta izsekošanu viedtālrunī iespējams atslēgt, pastāstīja programmatūras izstrādātāja "Reksoft" IT nodaļas vadītājs Jevgeņijs Čertoks, vēsta RIA Novosti.

Viņš norādīja, ka neizdosies pilnībā atslēgt šo iespēju specdienestiem, ja abonents piesaistījis viņu uzmanību, tomēr, izdzēšot virkni lietotņu, izdosies atbrīvoties no tiem, kas izspiego abonentus reklāmas nolūkos, eksperts pastāstīja sarunā ar aģēntūru "Praim".

Расстроенный мальчик - Sputnik Latvija
Pie ārstiem aizvien biežāk vēršas skolēni ar sūdzībām par galvassāpēm

"Seko gandrīz visas jūsu iestatītās lietotnes. Ja uzstādīsiet trafika analizatoru, kļūs redzami simtiem nezināmu savienojumu no telefona ar pasauli. Pārsvarā tiek vākti dati par ģeolokāciju, meklējumiem," konstatēja Čertoks.

Uzstādot mobilās lietotnes, mēs paši dodam tām piekļuvi kamerai, mikrofonam, īsziņām, viņš atgādināja.

Savukārt ar piekļuvi viedtālruņa kamerai situācija nav tik vienkārša. Izrādās, gandrīz vienīgā situācija, kurā kāds, izņemot viedtālruņa īpašnieku, var piekļūt gadžeta kamerai, iespējama tikai ar kaitniecisko programmu palīdzību, pastāstīja Krievijas kvalitātes kontroles iestādes "Roskačestvo" Digitālās ekspertīzes centra vadītājs Antons Kukanovs.

Pēc viņa domām, šajā gadījumā kamera var uzņemt fotogrāfijas, bet ļaundari – šantažēt iekārtas īpašnieku ar šiem uzņēmumiem.

"Iespēja, ka jūsu tālruņa kamera varētu ieinteresēt korporācijas – iekārtu ražotājus vai tādus pielikumus kā Instagram, ir ļoti niecīga. Drīzāk gan spiegot varētu ārēji nevainīga lietotne (piemēram, organaizers vai lukturītis), kas patiesībā ir maskējies kaitnieks," piezīmēja eksperts.

Ziņu lente
0