Pēc skolotāja slepkavības Francijā izdos reliģisku karikatūru grāmatu

© Sputnik / Доминик Бутен / Pāriet pie mediju bankasАкция памяти в Париже
Акция памяти в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka izlasē tiks apkopoti nozīmīgākie karikatūru žanra zīmējumi, kas iepriekš publicēti reģionālajā un nacionālajā presē.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Pēc skolotāja nežēlīgās slepkavības Parīzes apkaimē vairāku Francijas reģionu vadītāji ierosinājuši izdot politisko un reliģisko karikatūru izlasi, informēja Provansas, Alpu un Azūra krasta reģiona padomes priekšsēdētājs Reno Muzeljē, vēsta RIA Novosti.

Aģentūra France Press pastāstīja, ka izlasē tiks apkopoti nozīmīgākie karikatūru žanra zīmējumi, kas iepriekš publicēti reģionālajā un nacionālajā presē. Grāmatu plānots nodrošināt visu liceju audzēkņiem.

Eiropas Parlamenta loceklis un Provansas, Alpu un Azūra krasta reģiona padomes priekšsēdētājs Muzeljē atklāja, ka valsts izglītības ministrs Žans Mišels Blankers jau atbalstījis šo ierosinājumu.

Это теракт? Что известно о жестоком убийстве учителя во Франции - Sputnik Latvija
Video
Vai tas ir terorakts? Kas zināms par asiņaino slepkavību Francijā

Piektdien Konflānas-Sentonorīnas komūnā 18 gadus vecs vīrietis nocirtis galvu skolotājam. Mediji vēstīja, ka vēstures skolotājs 5. oktobrī nodarbībā apsprieda vārda brīvību un demonstrēja karikatūras par pravieti Muhamedu no žurnāla Charlie Hebdo.

Uzbrucēju, kurš, pēc Francijas prokuratūras antiterorisma nodaļas vadītāja Žana Fransuā Rikāra informācijas, ir čečenu izcelsmes jaunietis, saņēmis bēgļa statusu Francijā, nošāva policisti. Krimināllietas ietvaros aizturēti jau 11 cilvēki.

Francijas prezidents Emanuels Makrons nosauca notikušo par teroristisku aktu. Eiropas čečenu asambleja nosodīja skolotāja slepkavību, Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs izteica līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem un piezīmēja, ka republika kategoriski iebilst pret terorismu jebkurās tā izpausmēs.

Nogalinātā pedagoga piemiņai Parīzes centrā un citās Francijas pilsētās notika akcijas. Manifestāciju dalībnieki izgāja akcijās ar lozungiem par vārda brīvību, republikāniskajām brīvībām un atbalstu pasniedzējiem. Trešdien notiks nacionālā atvadu ceremonija.

 

Ziņu lente
0