Mediji: Japāna plāno izliet okeānā radioaktīvo ūdeni no "Fukusimas"

© pixabayГосударственный флаг Японии
Государственный флаг Японии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Japānas varasiestādes plāno izliet okeānā attīrīto radioaktīvo ūdeni no AES Fukusima. Vietējie iedzīvotāji un zvejnieki iebilst.

RĪGA, 17. oktobris – Sputnik. Japānas varasiestādes plāno izliet okeānā attīrīto radioaktīvo ūdeni no Fukusimas AES, kurā notika liela avārija 2011. gadā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ziņu aģentūru Kyodo News.

Saskaņā ar izdevuma datiem, oficiālais lēmums, iespējams, tiks pieņemts līdz oktobra beigām. Šis variants tiek uzskatīts par "reālistisku", līdz ar piesārņotā ūdens iztvaikošanu, vēsta žurnālisti.

Ядерные испытания - Sputnik Latvija
"Kodolbumba" Salaspilī pagaidīs: VARAM iztērējusi miljonus filmām un "okupācijai"

Pret tamlīdzīgu lēmumu iebilst vietējie iedzīvotāji un zvejnieki – viņi ir nobažījušies, ka patērētāji centīsies nepirkt un pat nesaskarties ar jūras produktiem, kas zvejoti šī ūdens noliešanas vietas tuvumā.

Dienvidkoreja, kas patlaban aizliedz importēt jūras produktus no AES tuvumā esošā reģiona, arī vairākkārt paudusi bažas par ietekmi uz apkārtējo vidi.

Atzīmēts, ka patlaban 1044 rezervuāros glabājas 1,23 miljoni tonnu piesārņotā ūdens. 2022. gada vasarā tajos vairs vietas nebūs, uzskata žurnālisti.

Avārija AES "Fukusima 1" notika 2011. gada martā. Pēc spēcīgas zemestrīces izcēlās cunami, tā rezultātā tika atslēgta enerģijas padeve stacijas energoblokiem, pārtrūka ūdens padeve reaktoru aktīvajās zonās, kodoldegviela pārkarsa. Sildelementu apvalku temperatūras paaugstināšanās rezultātā sākās reakcija, ko pavadīja siltuma un ūdeņraža papildu izdalīšanās. Sprādziens noveda pie energobloku konstrukciju sabrukuma un radioaktīvo vielu noplūdes.

Iepriekš mediji ziņoja, ka Vladivostokā atrasta radioaktīva automašīna no Japānas.

Ziņu lente
0