Politologs: ES vēlas sagraut Baltkrievijas ekonomiku, lai gāztu Lukašenko

© Foto : из архива автораПолитолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров
Политолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Minskas vienīgie uzticamie partneri meklējami austrumos, tāpēc Baltkrievijas līderis mainīs ārpolitikas vektoru, uzskata politologs Igors Šatrovs.

RĪGA, 10. oktobris – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka valsts Ārlietu ministrijai un baltkrievu diplomātiem ārvalstīs ir stingrāk jāaizstāv savas valsts pozīcija un intereses.

Pēc viņa domām, ir stingri jāaizstāv savas tiesības un jāuzdod jautājumi Miskas partneriem, it īpaši Lietuvas, Latvijas, Polijas un daļēji – arī Ukrainas politiķiem.

Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Eksperts pastāstīja par ES politikas aizkulisēm Baltkrievijas jautājumā

Intervijā Sputnik Lietuva politologs, Stratēģiskās attīstības fonda ekspertu padomes vadītājs Igors Šatrovs atgādināja, ka pēdējos gados Baltkrievijas ĀM veidojusi attiecības gan ar Krieviju, gan Eiropu.

"Skaidrs, ka tagad tas ir vienkārši neiespējami, tā vairs nebūs, jo Eiropa ieņēmusi ļoti atklātu un ļoti negatīvu pozīciju pret Lukašenko, viņu neatzīst par prezidentu, un reakcija var būt tikai tāda pati. Tagad reuna ir nevis par attiecību veidošanu ar Eiropu, bet gan par Baltkrievijas interešu aizsardzību," viņš norādīja.

Šatrovs pieļāva, ka iespējams scenārijs, kura apstākļos ES valstis ieviesīs sankcijas pret noteiktām Baltkrievijas ekonomikas nozarēm. Pēc viņa vārdiem, Eiropas mērķis – Lukašenko gāšana  - nav sasniegts.

"Tagad to mēģinās panākt, graujot Baltkrievijas ekonomiku, tās sakarus ar Eiropu. Vismaz mēs, tas ir, Krievija, jau vairākkārt atgādinājām Lukašenko, ka vienīgie viņa uzticamie draugi un partneri ir Austrumos, nevis Rietumos. Taču, šķiet, tagad situācija ir tāda, ka viņš to ir sapratis, apstākļi piespieduši to atzīt, un tagad Lukašenko mainīs ārpolitikas vektoru uz Austrumiem," viņš teica.

 

Ziņu lente
0