ASV atslepenoti ieraksti par Obamas iespējamo plānu saistīt Trampu ar Krieviju

© REUTERS / J. Scott ApplewhiteДональд Трамп и Барак Обама на инаугурации 45-го президента Америки
Дональд Трамп и Барак Обама на инаугурации 45-го президента Америки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps informēja, ka atļāvis atslepenot visus dokumentus, kas saistīti ar izmeklēšanu lietā par viņa priekšvēlēšanu štāba sakariem ar Krieviju.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. ASV Nacionālā izlūkošanas dienesta vadītājs Džons Retklifs atslepenojis CIP bijušā direktora Džona Brennana ierakstus, ko, domājams, iespējams uzskatīt par pierādījumu demokrātu plāniem saistīt toreizējo prezidenta kandidātu Donaldu Trampu ar Krieviju, vēstīja telekanāls Fox News.

Telekanāls demonstrēja dokumenta kopiju divu lappušu apjomā, kurā nav aizkrāsotas tikai sešas rindiņas. Telekanāla informācijas avots pastāstīja, ka pierakstus veicis Brennans pēc ziņojuma Barakam Obamam šajā jautājumā, vēsta RIA Novosti

Cita starpā dokumentā ir runa par to, ka Hilarija Klintone atzinīgi novērtējusi kāda viņas padomnieka ārpolitikas jautājumos ieteikumu kompromitēt Donaldu Trampu, saceļot skandālu atapgalvojumiem par Krievijas drošības dienesta iejaukšanos. Tajā norādīts datums – 28. jūlijs.

Tālāk Brennans fiksēja Obamas izteiktos trīs punktus, tomēr saskatāms tikai viens no tiem: "Jebkādas liecības par sadarbību starp Trampa štābu un Krieviju".

Spriežot pēc iniciāļiem un citu apspriedes dalībnieku vārdiem, tajā piedalījās toreizējais FIB direktors Džeims Komijs un padomniece nacionālās drošības jautājumos Sūzana Raisa.

Informācijā Fox News Retklifs pastāstīja, ka atslepenojis ierakstus pēc ASV prezidenta rīkojuma.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kremļa viltīgais plāns: sagraut Ameriku, lai glābtu Trampu

Trešdien ASV prezidents Donalds Tramps informēja Twitter lapā, ka atļāvis atslepenot visus dokumentus, kas saistīti ar izmeklēšanu lietā par viņa priekšvēlēšanu štāba sakariem ar Krieviju. Tomēr Redklifs publicēja dokumentu pirms tam.

2016. gadā ASV varasiestādes apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos vēlēšanās, Maskava apsūdzības noliedz. Ņemot vērā neapstiprināto ziņojumu par "Trampa sakariem ar Krieviju", amerikāņu specdienesti izspiegoja Trampa štāba darbiniekus. Vēlāk "Krievijas lietu" izmeklēja speciālais prokurors Roberts Millers un neatrada liecības "Trampa sazvērestībai ar Krieviju"

Ziņu lente
0