Polija vēsta, ka atradīs "iespējas atbildēt" Minskai diplomātu jautājumā

© Sputnik / Виктор ТолочкоЗдание МИД Беларуси
Здание МИД Беларуси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušās nedēļas beigās Baltkrievijas ĀM ieteica Varšavai un Viļņai ierobežot diplomātisko klātbūtni valstī.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Polija "īstajā laikā un atbilstošā formā" atbildēs uz Baltkrievijas prasību ierobežot diplomātisko personālu, paziņoja Polijas ārlietu ministra vietnieks Marčins Pšidačs, vēsta Sputnik Lietuva.

"Prasība par Polijas diplomātiskā personāla skaita būtisku samazināšanu Baltkrievijā nepaliks bez Polijas adekvātas atbildes. Polija atradīs jomas un veidus, kā atbildēt uz šo nedraudzīgo žestu īstajā laikā un atbilstošā formā," Pšidačs pavēstīja Twitter.

Акция протеста в Минске после президентских выборов - Sputnik Latvija
Politika
Latvija un Igaunija atsauca vēstniekus no Baltkrievijas

2. oktobrī Baltkrievijas ĀM informēja, ka Polijai un Lietuvai ieteikts līdz 9. oktobrim samazināt diplomātisko klātbūtni valstī – atbilstoši no 50 līdz 18 un no 25 līdz 14 darbiniekiem.

Baltkrievijas vēstnieki Polijā un Lietuvā tika atsaukti uz Minsku konsultācijām. ĀM informēja, ka tas saistīts ar "atklāti nedraudzīgo rīcību" pret Minsku no abu ES valstu puses, kas iejaucas iekšējās lietās un ignorē Baltkrievijas suverēnās tiesības.

5. oktobrī Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs paziņoja, ka vēstnieks Baltkrievijā tiek atsaukts konsultācijām. Vēlāk līdzīgu lēmumu pieņēma Polijas ārlietu ministrs Zbigņevs Rau. Zināms, ka Polijas un Lietuvas vēstnieki pameta Baltkrieviju pirmdien. 6. oktobrī aģentūras TASS informācijas avots Vācijas ĀM informēja, ka Vācijas vēstnieks Baltkrievijā Manfreds Huterers otrdien uz laiku devies uz Vāciju. 7. oktobrī arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka vēstnieks Baltkrievijā tiek atsaukts. Pēc tam sekoja arī Igaunijas vēstnieka atsaukšana.

Ziņu lente
0