Erdogans pauda cerību, ka Azerbaidžāna turpinās uzbrukumu Karabahā

© Минобороны Азербайджана / Pāriet pie mediju bankasВоенный конфликт в Нагорном Карабахе
Военный конфликт в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidents Taijips Erdogans pauda atbalstu Azerbaidžānas bruņoto spēku uzbrukumam Kalnu Karabahā.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Turcijas prezidents Taijips Erdogans pauda cerību, ka Azerbaidžāna turpinās uzbrukumu Karabahā, vēsta RIA Novosti.

"Azerbaidžāna jau atbrīvojusi lielu teritoriju. Ceru, ka tā turpinās savu cīņu, līdz atbrīvos visas savas zemes Karabahā," viņš teica, uzstājoties Konjē. Translācija notika viņa lapā Twitter.

Konflikts Karabahā sākās 1988. gada februārī, kad Kalnu Karabaha autonomais apgabals pasludināja savu izstāšanos no Azerbaidžānas PSR sastāva. Bruņotajā konfliktā 1992.-1994. gg. Azerbaidžāna zaudēja kontroli pār Kalnu Karabahu un septiņiem rajoniem tā apkaimē. Kopš 1992. gada rit pārrunas par konflikta mierīgu noregulēšanu EDSO grupā Minskā ar trim līdzpriekšsēdētājiem – Krieviju, ASV un Franciju.

Azerbaidžāna pieprasa saglabāt tās teritoriālo vienotību, Armēnija aizstāv neatzītās republikas intereses.

Пожар, возникший в результате обстрела в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Karabaha: melu un atspēkojumu informatīvā fronte

27. septembrī situācija pie saskarsmes līnijas saasinājās. Baku un Erevāna vaino viena otru par spriedzes eskalāciju. Konflikta dalībnieki izsludinājuši pilnu vai daļēju mobilizāciju. Fiksēti upuri civiliedzīvotāju vidū.

Stāvokli pasliktina tas, ka Azerbaidžānu aktīvi atbalsta Turcija (NATO loceklis). Savukārt Armēnija ir Kolektīvās drošības līguma organizācijas locekle.

Ceturtdien Vladimirs Putins, Donalds Tramps un Emanuels Makrons nāca klajā ar rezolūciju, kurā nosodīja eskalāciju un aicināja nekavējoties pārtraukt uguni un atsākt pārrunas pušu starpā.

Ziņu lente
0