Lukašenko anonsēja Baltkrievijas AES ekspluatācijas sākumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar republikas Enerģētikas ministrijas datiem, pirmo elektroenerģiju BelAES plānots saražot līdz novembrim.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka BelAES ekspluatācija tiks sākta 7. novembrī. Par to trešdien informēja Baltkrievijas līdera preses dienestam pietuvinātais Telegram kanāls "Pul Pervogo", vēsta RIA Novosti.

Белорусская АЭС, архивное фото - Sputnik Latvija
Nosaukts BelAES pirmā bloka ražošanas ekspluatācijas uzsākšanas datums

"Tapis zināms Baltkrievijas AES palaišanas datums. Par to Lukašenko paziņoja tikšanās laikā ar politisko aktīvu. Pēc labas tradīcijas objektu atklās 7. novembrī," teikts paziņojumā.

Baltkrievijas AES ir lielākais Krievijas un Baltkrievijas ekonomiskais projekts. Tās būvniecības ģenerālais darbu izpildītājs ir "Atomstrojeksport" (ietilpst "Rosatom" grupā). Stacija ar diviem reaktoriem VVER-1200 ar kopējo jaudu 2400 MW apmērā tiek būvēta Astravjecā, Grodņas apgabalā. Pirmajai AES valstī izraudzīts moderns Krievijas 3+ paaudzes projekts, kas pilnībā atbilst starptautiskajām normām un IAEA drošības rekomendācijām. Saskaņā ar republikas Enerģētikas ministrijas datiem, pirmo elektroenerģiju BelAES plānots saražot līdz novembrim. Pirmā energobloka rūpnieciskās ekspluatācijas sākums ieplānots 2021. gadā. Otrā energobloka rūpnieciskās ekspluatācijas sākums ieplānots 2022. gadā.

Ziņu lente
0