Lielbritānijā stāsta par Krievijas raķetes "Burevestnik" radītajiem draudiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas militārās izlūkošanas dienesta vadītāju satraukusi Krievijas izstrādātā raķete, kam ir "gandrīz neierobežotas iespējas turēties gaisā gaidstāves režīmā".

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Lielbritānijas militārās izlūkošanas dienesta vadītājs Džims Hokenhols brīdināja, ka Krievijas globālā darbības rādiusa spārnotā raķete ar atomenerģētisko iekārtu "Burevestnik" spēj praktiski neierobežotu laiku atrasties atmosfērā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sunday Telegraph.

"Maskava izmēģina zemskaņas spārnoto raķeti ar kodoldzinēju, kam ir globāls darbības rādiuss un kas spēs izdarīt triecienu no negaidīta virziena," Hokenhols pastāstīja brīfingā medijiem alianses specdienestu izlūkošanas centrā Five Eyes (tas apvieno ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Austrālijas un Jaunzēlandes izlūkošanas dienestus – red.).

Запуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк» - Sputnik Latvija
Ķīnā jauno Krievijas ieroci uzskata par biedējošāku, salīdzinājumā ar kodolbumbu

Saskaņā ar izdevuma datiem Hokenhols uzsvēra, ka, pateicoties Krievijas raķetes dzinējam, tai ir praktiski neierobežots gaidstāves laiks".

Tāpat ziņots, ka Lielbritānijas militārās izlūkošanas dienesta vadītājs pievērsis uzmanību Krievijas lielajām investīcijām zemūdens flotes un dziļūdens līdzekļu attīstībā.

"Viņi ir rūpīgi izpētījuši Rietumus, lai aptvertu, kur vislabāk investēt, lai sagādātu mums lielākas problēmas," uzskata Hokenhols.

Krievijas hiperskaņas ieroči

2018. gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā uzrunā Federālajai sapulcei pastāstīja par jaunākajiem stratēģiskā bruņojuma veidiem, tostarp arī par hiperskaņas kompleksiem "Kinžal", "Avangard", "Burevestnik", kaujas lāzeru "Peresvet", kā arī zemūdens bezpilota aparātu ar atomenerģētisko iekārtu "Poseidon". Daļa no tiem jau nonākusi bruņotajos spēkos.

No 2019. gada decembra kaujas dežūru sākuši lāzera kompleksi "Peresvet", paplašinās aerodromu tīkls lidmašīnām, kas nes hiperskaņas raķetes "Kinžal", sākusies raķešu kompleksa "Avangard" sērijveida ražošana – tas sācis kaujas dežūras Orenburgas apgabalā. Turpinās darbs pie jaunās smagās starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Sarmat".

Ziņu lente
0