Politika

ASV Kongresā ziņo: sankciju apstiprināšana pret Krieviju ir problemātiska

© Sputnik / Джереми Хоган / Pāriet pie mediju bankasИнаугурация 45-го президента США Д. Трампа в Вашингтоне
Инаугурация 45-го президента США Д. Трампа в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības budžeta projekts paredz papildu ierobežojošos pasākumus pret "Ziemeļu straumi 2".

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Diezin vai tuvākajā laikā tiks apstiprināts ASV aizsardzības budžeta projekts, kurā iekļautas paplašinātas sankcijas pret gāzesvadu "Ziemeļu straume 2". šādu viedokli paudis ASV Pārstāvju palātas Bruņoto spēku lietu komitejas loceklis Maks Tonberijs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz USNI News.

Politiķis konstatēja, ka aizkavēšanos radījušas Kongresa palātu domstarpības – abas palātas iesniegušas savu dokumenta versiju. Pie tam likumprojekta pieņemšanu apgrūtina Baltā nama viedoklis par grozījumu, kas uzdod pārdēvēt par godu Konfederācijas komandieriem nosauktās armijas bāzes un kuģus. Prezidents Donalds Tramps paziņoja: viņš bloķēs dokumentu, ja tajā būs šāds punkts.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs: ES vēlas "sodīt" Krieviju, lai iztaptu ASV

"Vai tas varētu notikt līdz vēlēšanām? Nē, diezin vai," konstatēja Tornberijs, komentējot likumprojekta pieņemšanas izredzes.

Pēc politiķa domām, budžeta galīgā versija tiks pieņemta tikai pēc vēlēšanām. ASV prezidenta vēlēšanas ieplānotas 3. novembrī.

Aizsardzības budžeta 2021. gadam projekts paredz papildu ierobežojošos pasākumus pret "Ziemeļu straumi 2". Ierobežojumi attiecināti uz kompānijām par gāzesvadu izbūvei paredzētu cauruļvadu izvilkšanas kuģu pārdošanas veicināšanu, iznomāšanu vai piešķiršanu. Bez tam paredzētas sankcijas par apdrošināšanas un pārapdrošināšanas pakalpojumu sniegšanu un kuģu tehniskajai modernizācijai paredzētu telpu piešķiršanu.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzes cauruļvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apjomā gadā. Tos plānots izvilkt no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai.

Pret maģistrāli aktīvi uzstājas Savienotās Valstis, kas vēlas paplašināt savas sašķidrinātās dabasgāzes piegādes Eiropai, kā arī Ukraina un virkne Eiropas valstu.

Pagājušā gada decembrī Vašingtona ieviesa sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2" un pieprasīja, lai tā būvdarbos iesaistītās kompānijas nekavējoties pārtrauktu būvdarbus. Šveices kompānija Allseas gandrīz nekavējoties ziņoja, ka darbus pārtrauc.

Ziņu lente
0