Vācu virusologs aicina pārskatīt stratēģiju cīņā ar Covid-19

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasВакцинация добровольцев против COVID-19
Вакцинация добровольцев против COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa sacītā, Covid-19 saslimstības kāpuma fakts Vācijā un citās Eiropas valstīs neļauj izdarīt secinājumus par mirstības kāpumu.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Vācu virusologs, Bonnas Universitātes Virusoloģijas un HIV izpētes institūta vadītājs profesors Hendriks Štreks izdevuma Welt am Sonntag intervijā aicināja pārstāt vērtēt situāciju ar Covid-19 tikai uz inficēšanās gadījumu statistikas pamata, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, Covid-19 saslimstības kāpuma fakts Vācijā un citās Eiropas valstīs neļauj izdarīt secinājumus par mirstības kāpumu. Profesors atzīmēja, ka nedrīkst "ļaut dzīvei apstāties", un neviens – neviens politiķis, virusologs vai epidemiologs – nezina "vienotu pareizu cīņas veidu ar pandēmiju".

Štreks paskaidroja, ka inficēšanās iespēju robežās ir jānovērš, taču vienlaikus tam saslimušo statistiku var interpretēt ne tā, kā to dara šobrīd.

"No sociālā viedokļa, inficēšanās gadījumi bez simptomiem nav obligāti slikti. Jo lielāks cilvēku skaits inficējas, neizrādot simptomus, jo lielāks – kaut vai īsā laika periodā – iegūst imunitāti. Viņi vairs nevar veicināt pandēmiju," secināja Bonnas profesors.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē inficējušies jau ap 29 miljoniem cilvēku, no tiem vairāk nekā 925 tūkstoši nomira, bet vairāk nekā 20,8 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0