SOK neiejauksies hokeja PČ 2021 rīkošanas jautājumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājums par pasaules čempionāta hokejā rīkošanu Latvijā un Baltkrievijā netiks risināts Starptautiskās olimpiskās komitejas līmenī.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) pašai jāpieņem lēmums attiecībā uz pasaules čempionāta hokejā maču rīkošanu Minskā nākamgad, paziņoja Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) vadītājs Tomass Bahs.

"Pirmkārt, jūs zināt, ka SOK nesniedz komentārus politiskos jautājumos. Mums ir jāsaglabā politiskā neitralitāte. Tas ir jautājums valdībām," sacīja Bahs telekonferences gaitā. "Kas attiecas uz IIHF, viņiem pašiem jāpieņem lēmums, viņi ir autonoma organizācija."

2021. gada Pasaules čempionātam hokejā jānotiek Minskā un Rīgā no 21. maija līdz 6. jūnijam, taču augusta beigās Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka pašreizējās politiskās situācijas Baltkrievijā dēļ Latvija nevar rīkot čempionātu kopā ar to, un aicināja pārcelt turnīra Baltkrievijas daļu uz citu valsti.

Baltkrievijas hokeja federācija paziņoja, ka Latvijas atteikuma gadījumā rīkot savstarpēju čempionātu, Baltkrievijai ir pietiekami daudz resursu un infrastruktūras iespēju, lai sarīkotu turnīru patstāvīgi.

IIHF padome apspriedīs 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanas jautājumu 15. septembrī.

Tāpat SOK vadītājs videokonferencē paziņoja, ka Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltās 2020. gada Olimpiskās spēles notiks Tokijā 2021. gadā. Viņš aicināja sportistus uzvesties atbildīgi, lai nepakļautu riskam citus pandēmijas apstākļos, un atgādināja, ka olimpiskā kustība cīnās pret diskrimināciju visā pasaulē.

Ziņu lente
0